Vopsirea părului cu henna – tot ce trebuie să știi

vopsirea parului cu henna

Odată cu intrarea în sezonul cald, cele mai multe femei doresc să afișeze un păr sănătos, strălucitor și o culoare care să le scoată în evidență. Vrei și tu să ai toate acestea, dar fără să expui părul la substanțe chimice dăunătoare? Henna poate fi răspunsul la dorința ta.

Vopsirea părului cu henna este deja în trend tocmai pentru că nu-l expune toxicității și pentru faptul că permite femeilor să-l păstreze sănătos, chiar dacă treac prin schimbări de look. Este o soluție viabilă cu atât mai mult dacă deja au apărut firele albe. Probabil că te vopsești des iar expunerea la substanțele chimice din vopselele de pe piață, plus razele UV și intemperii, îți afectează podoaba capilară, încet, dar sigur.

Farmaciştii Catena recomandă Color&Soin, produse de calitate superioara, realizate cu extracte naturale cu puritate ridicata. Color&Soin respecta sanatatea parului si il ajuta sa isi pastreze frumusetea si stralucirea. 

Află care sunt avantajele vopsirii părului cu henna, cum să o faci, ce poți obține și cât de rezistentă este.



Ce este Henna?

Acest mod de vopsire a fost folosit de foarte multă vreme pentru păr, piele și fibre naturale. Puțină lume știe, dar este chiar benefică pentru firul de păr.

Mai exact, este un arbust tropical din regiunile tropicale și subtropicale din nordul Africii, Asiei și Australiei. Florile sale cu frunze mici au un miros plăcut și variază de la alb la roșu. Pudra de henna poate fi extrasă, și, spre deosebire de vopselurile din comerț, acest mod de vopsire este unul natural.

Avantajele și dezavantajele vopsirii părului cu henna

Henna vine cu multe puncte bune, dar sunt și aspecte care te pot deranja. Pentru tot mai multe femei, primează sănătatea părului și a scalpului. În realitate, vopsirea cu henna îți poate aduce avantaje și dezavantaje sau poate fi benefică pentru tine, dar dăunătoare pentru altcineva.

Iată câteva exemple:

Ar putea fi avantajos pentru persoanele cu păr creț, dar dezavantajos pentru cele care îl ondulează pentru că va relaxa buclele.

Pornește cu ideea că henna nu deschide culoarea. Te conduce spre o culoare mai închisă decât cea naturală.

O nuanță mai închisă, o poți obține după mai multe aplicări. Când ai ajuns la nuanța dorită, poți limita aplicarea doar la rădăcină.

Avantajele vopsirii cu henna

De departe, cel mai mare avantaj este că nu mai încarci părul cu chimicale iar atunci când îl vopsești cu henna, nu riști să produci arsuri sau iritații la nivelul scalpului ori reacții alergice.

Altfel, dacă ai răbdare și te vopsești, periodic, te poți bucura de mai multe avantaje.

Unul dintre ele ar fi că întărește firul de păr.  Pigmentul de henna pătrunde în cuticulă și va fuziona cu keratina, proces care va încetini decolorarea. Totodată, acoperă zonele lacunare ale firului de păr precum un strat protector fără să sigileze firul. Astfel, îi poți oferi hidratarea necesară din exterior.

La fel, părul devine mai neted și strălucitor. Odată ce zonele cu probleme ale firului de păr sunt protejate și părul este sprijinit în recuperare și își va recăpăta strălucirea.

Produsele de ingrijire a parului Bioclin hranesc parul in profunzime si sunt formulate cu ingrediente blande care oferta parului rezistentastralucire si hranire. Contin ingrediente active naturale selectate, pentru a asigura cea mai buna calitate si experienta in utilizare

Este mai ușoară și coafarea lui iar nuanța își pierde greu din intensitate. După mai multe vopsiri, se va stabiliza. Vopselurile cu substanțe chimice dau rezultate imediate, dar au tendința să își piardă din intensitate chiar și după 2 săptămâni de la vopsire.

Dacă știi ce culoare îți dorești și nu faci schimbări dese în acest sens, pe termen lung, henna este și soluția mai ieftină.

Procesul de aplicare va fi din ce în ce mai ușor și odată stabilizat, vei aplica doar pe rădăcini.

Dezavantajele vopsirii cu henna

Dacă preferi ce este mai simplu, ușor și arată bine chiar dacă pentru un termen scurt, atunci probabil că vopsirea cu henna va prezenta următoarele dezavantaje:

Pentru o culoare uniforma, farmaciştii Catena recomandă vopseaua de par Color&Soin care este usor de aplicat si protejeaza firul de par in profunzime. Disponibila intr-o gama variata de nuante, vopseaua Color&Soin asigura o colorare de durata, acoperind 100% firele albe inca de la prima aplicare!

  • Expunerea la pigment. Părul se va colora natural, deci e necesar să stai mai mult timp cu henna aplicată pe păr decât cu vopseaua pe bază chimică.
  • Ai nevoie de răbdare până să ajungi la culoarea dorită. Ține cont că henna nu-ți garantează aceeași culoare.
  • Va usca părul, va fi necesar să-i oferi hidratare în profunzime după fiecare vopsire.
  • Procesul de aplicare poate fi puțin mai complicat, dacă faci asta singură.
  • Henna nu-ți oferă o gamă variată de culori chiar dacă faci amestecuri.
  • Culoarea pe care ai obținut-o se va mai închide în următoarele zile pentru că intervine oxidarea pigmentului.

Desigur, rămâne ca tu să pui în balanță aceste informații și tot tu stabilești ce este cu adevărat un avantaj sau dezavantaj, pentru tine.

Reguli pentru vopsirea părului cu henna

Când te vopsești cu henna poți avea în vedere aceste informații pentru a ști la ce să te aștepți sau cum să te pregătești:

  1. Te echipezi corespunzător și alegi un loc unde poți să te vopsești pentru că dacă vei păta haine, suprafețe, după uscare vei curăța greu.
  2. Adaugă cremă sau ulei pe zone precum frunte, ceafă, urechi pentru a evita petele. Dacă te-ai pătat, o dischetă și puțin suc de lămâie te vor ajuta să cureți zona de piele pătată.
  3. Pregătești pudra și o amesteci cu apă călduță, adăugată treptat, pentru a obține o pastă (o consistență ca a smântânei) pentru a sta pe pensulă, pentru a se întinde pe păr și a nu curge.
  4. Aplici pasta din abundență și insiști pe zonele cu fire albe. Acoperi cu casca pe care o ai în pachet. Pe perioada iernii este indicat ca peste cască să acoperi și cu un prosop sau o căciulă. Pentru rezultate bune este important să beneficieze de căldură și umezeală.
  5. Așteaptă 2 – 3 ore, dar nu dispera dacă lucrurile nu ies din prima cum ți-ai dorit, uneori, e necesar să aplici de mai multe ori.
  6. La final, clătește doar cu apă, din abundență, fără șampon. Dacă este foarte încâlcit poți folosi puțin balsam, dar lasă culoarea să se stabilizeze (1-2 zile).

Dacă te deranjează mirosul (de iarbă proaspăt cosită), poți adăuga în pasta de henna, uleiuri esențiale de scorțișoară, ghimbir sau lavandă pentru atenuare. Multe femei recurg la vopseaua chimică pentru rezultatele imediate și speriate de firele albe. Vor să le acopere cât mai repede.

Dacă încă nu ai multe fire albe, gândește-te la ce culoare de păr vei dori (alege nuanță naturală) și începe să folosești henna. Până când firele albe se vor înmulți, părul este obișnui cu acest mod de vopsire, culoarea stabilă și mergi cu aplicarea la rădăcină.

Vestea bună a vopsirii părului cu henna este că te poți bucura de un păr sănătos, strălucitor și o nuanță vie și în a doua parte a vieții.

Foto: Shutterstock