Varfuri despicate: remedii si trucuri eficiente

Varfuri despicate: remedii si trucuri eficienteDecolorarea parului, vopsitul, soarele, uscarea excesiva si chiar pieptanatul necorespunzator duc la aparitia varfurilor despicate. Iar varfurile despicate, stim cu totii, confera un aspect neplacut parului. Iata cum poti preveni varfurile despicate si ce poti face daca te confrunti deja cu aceasta problema.

 



Varfuri despicate? Nu si daca stii sa le previi!

Varfurile despicate sunt rezultatul unor obiceiuri daunatoare pe care de cele mai multe ori le trecem cu vederea. Iata ce nu trebuie sa faci daca vrei sa eviti problema:

  • NU iti usca parul in exces, folosind foehnul, nu folosi des placa de indreptat si nici ondulatorul.
  • NU te spala zilnic pe cap si insista doar in zona scalpului, samponul care curge din crestetul capului pe lungimea firului de par este suficient pentru a-l spala.
  • NU folosi sampoane ce contin detergenti puternici, pentru ca astfel parul se deshidrateaza si se aspreste. In schimb foloseste balsam dupa fiecare spalare.
  • NU usca parul frecandu-l cu prosopul dupa spalare, acest obicei duce la despicarea firelor de par.
  • NU te spala cu apa fierbinte si la clatire incearca sa folosesti apa mai rece, aceasta ”sigileaza” varfurile despicate.
  • NU iti expune parul la soare, foloseste palarii sau sepci cand mergi la plaja.
  • NU iti pieptana parul foarte mult si nici foarte tare. Varfurile sunt fragile, iar un pieptanat agresiv duce la despicarea lor. Un pieptane cu dinti mari e mai prietenos cu parul decat peria obisnuita.
  • NU iti pieptana parul cand este ud si NU folosi peria atunci cand parul se incurca si face noduri. Descurca-l usor cu ajutorul degetelor.
  • NU folosi produse de styling prea des, iar atunci cand le folosesti, alege produse de calitate. Un gel sau o spuma de par luate la intamplare pot contine ingrediente daunatoare pentru par.

 

Remedii pentru varfuri despicate

In primul rand, trebuie sa stim ca un fir despicat nu poate fi reparat. Cu ajutorul anumitor trucuri, putem ”sigila” varfurile, astfel incat cele doua parti sa stea lipite si sa nu mai aiba acel aspect neplacut. Dar sigura metoda care ne scapa cu adevarat de varfurile despicate este taierea lor, tocmai de aceea este bine sa ne tundem varfurile o data la 2 luni. Iar atunci cand le tundem, trebuie sa le taiem deasupra locului unde a inceput despicarea, pentru ca altfel se va extinde in continuare, ajungand din ce in ce mai sus.

Daca eviti sa-ti tunzi varfurile pentru ca nu vrei sa iei din lungimea parului si totusi ai varfurile despicate, iata si cateva remedii naturale.

  • Masca din ingrediente naturale: 1 avocado + 2 linguri de albus de ou + 3 linguri de ulei de masline. Se amesteca pana se obtine o consistenta cremoasa. Se aplica pe par, care se copera cu o casca pentru dus sau o punga si se lasa masca sa actioneze timp de o ora. Apoi se spala parul cu un sampon bland.
  • Berea este un remediu eficient pentru varfuri despicate. Pune bere intr-un dispozitiv cu pulverizator si raspandeste-o pe toata lungime firului de par. Proteinele si zaharurile din bere adera la par, il intaresc si sigileaza varfurile.
  • Uleiurile naturale, cum ar fi cel de cocos sau cel de argan, hidrateaza varfurile uscate si despicate si le confera un aspect sanatos. Aplica pe varfuri un ulei de 2 ori pe saptamana, inainte sa te speli pe cap si lasa-l cateva minute sa actioneze.

Farmacistii Catena iti recomanda Restructurantul capilar cu ulei de argan Azbane care reface parul uscat si deshidratat, rehidrateaza firele de par deteriorate de socurile termice sau de folosirea in exces a produselor de ingrijire cosmetica. Il poti gasi aici.

 

Text: Bianca Badescu