Cu cât petrecem mai mult timp acasă, cu atât ne dăm seama mai tare cât de important este un update al casei la un interval de timp. Iar locul cel mai ușor de reconfigurat este sufrageria noastră. Designerul Lucy Barlow, fondatoarea brand-ului Barlow & Barlow susţine că nu e nevoie de renovări complicate pentru a da o atmosferă nouă casei noastre. Mutarea câtorva obiecte, rearanjarea rafturilor cu cărţi şi repoziţionarea obiectelor de artă sunt câteva exemple.
Recondiţionarea tapiţeriei
https://www.instagram.com/p/BvT2wjNAp9k/?utm_source=ig_embed
Pentru recondiţionarea tapiţeriei trebuie să ai un pic de îndemânare, un material textile care să meargă cu tonurile de culoare de pe pereţi şi un pistol cu capse. Dacă tăblia patului căreia vrei să-i dai o faţă nouă este din lemn, foloseşte un burete sau vatilină înainte să capsezi tapiţeria. O tăblie moale îţi va oferi mai mult confort atunci când vei vrea să citeşti sau să lucrezi din pat.
Repoziţionarea obiectelor de artă
https://www.instagram.com/p/BvbmTAogTPU/?utm_source=ig_embed
Poţi apela la un truc simplu, să schimbi locul obiectelor de artă prin casă sau poţi duce arta design-ului de interior la un alt nivel, aşezând obiecte de artă în baie. Atârnă tablouri sau pune câteva sculpturi din marmură în diferite locuri din baie. Ai grijă la picturi! Dacă aerisirea nu este bună, tablourile se pot strica uşor. Dacă ai o baie în care intră lumină natural, poţi pune şi un ghiveci cu flori.
Vopsirea obiectelor vechi de mobilier
https://www.instagram.com/p/B4pfbDrAnD0/?utm_source=ig_embed
Eşti fana obiectelor vintage? Ai o piesă de mobilier veche şi vrei să-i redai viaţa? Ei bine, ai putea sa pornești de aici un update al casei. Vopseşte-o! Dă frâu liber imaginaţiei şi creează desene pe mobile veche sau lipeşte-i bucăţi mici de oglindă sau vase sparte, astfel încât să îi dai o faţă cu mozaic.
Rearanjarea rafturilor cu cărţi
https://www.instagram.com/p/BtvMb4KgHKV/?utm_source=ig_embed
Rafturile cu cărţi arată ce fel de personalitate ai. Oferă bibliotecii de acasă mai multă culoare. Vopseşte colorat fiecare raft în parte şi aşază între cărţi diferite decoraţiuni. Mici sculpturi sau suveniruri pe care le-ai adus din diferite colţuri ale lumii. De asemnea, poţi pune ghivece micuţe de cactus sau de aloe vera.
Curăţarea sau schimbarea covoarelor din casă
https://www.instagram.com/p/Byhhd_aAw2v/?utm_source=ig_embed
Curăţarea covoarelor este o practică destul de întâlnită în rândul femeilor. Dar, cum trendul vine şi pleacă rapid, ne face pe multe dintre noi să schimbăm des covoarele din casă. În special pe cele din living. Pentru dormitor, poţi completa desing-ul covorului cu cel al noii tapiţerii de la pat. Ce zici?
Citeşte şi despre: Gadget-urile de care ai nevoie pentru a lucra de acasă
Text: Bettina Cristea
Photo: Instagram