Creșterea părului este o problemă ce preocupă majoritatea femeilor. Toate ne dorim să avem un păr lung, însă în același timp sănătos. Anumite uleiuri naturale stimulează creșterea firului de păr și, în plus, ajută la tratarea părului uscat, care se încurcă ușor și nu are strălucire.
Există foarte multe uleiuri speciale pentru îngrijirea părului. Atunci când sunt amestecate și cu alte ingrediente, devin și mai eficiente.
Uleiul de cocos
Dacă îți vei masa scalpul și părul cu acest ulei de două ori pe săptămâna, înainte de a face baie, vei stimula creșterea firului de păr. În plus, este benefic și în cazul scalpului uscat. Acest ulei hidratează scalpul și face părul să strălucească. Masează-te cu el și pune apoi pe cap un prosop umed și cald. Lasă-l să acționeze timp de două ore, după care spală-te pe păr normal. Împotriva mătreții, amestecă uleiul de cocos cu sucul de lămâie.
Uleiul de migdale
Uleiul de migdale este unul dintre cele mai indicate uleiuri în ceea ce privește îngrijirea părului. Pentru un păr lung și puternic, masează-te cu acest ulei și lasă-l să acționeze peste noapte. Pe lângă faptul că întărește firul de păr, stimulează creșterea lui.
Difeel ulei pentru creşterea părului conţine un mix de uleiuri. Uleiul de ricin contribuie la regenerarea si cresterea firului de par; uleiul de migdale dulci hidrateaza intens parul, iar uleiul din scoarta de salcie este un bun stimulator al cresterii parului, mentine scalpul sanatos si trateaza inflamatiile.
Uleiul de ricin
Acest ulei este recunoscut pentru proprietățile sale, printre care și stimularea creșterii firului de păr. În plus, luptă împotriva căderii părului.
“Folosesc foarte multe măști naturale, de doua ori pe săptămâna dorm cu ulei de cocos in par . Uleiul de argan îmi place foarte mult”, ne-a dezvăluit în cadrul unui interviu nepoata Anastasiei Lazariuc, fiica cea mare a băiatului ei.
Vezi aici cum folosesc uleiurile de păr cele două surori, Beatrice şi Anastasia Lazariuc cele care au moştenit frumuseţea bunicii lor şi care este secretul părului lor atât de frumos.
Uleiul de muștar
Dacă nu ai mai auzit de acest ulei, atunci ar trebui să afli că uleiul de muștar previne căderea părului și îi menține culoarea. Se poate aplica călduț pe păr și nu trebuie să-ți faci probleme în ceea ce privește mirosul, care dispare după spălare.
Uleiul de argan
Sau „aurul lichid”, așa cum este numit, face minuni pentru păr. Bogat în vitamina E, acizi grași și antioxidanți, protejează părul de acțiunea razelor UV și ajută la refacerea lui. Este perfect pentru părul fragil și deteriorat. Pentru că nu este un ulei foarte gras, este potrivit pentru utilizare frecventă. Pentru rezultate notabile, pune câteva picături de ulei în palme și aplică-l pe toată lungimea firului de par, evitând rădăcinile.
Difeel Ulei de argan pentru păr poate fi folosit atât pe părul uscat cât şi pe părul umed.
Uleiul de măsline
Atât de des folosit nu doar în bucătărie, ci şi în industria cosmetică, este de asemenea o variantă foarte bună pentru părul fragil și deteriorat. Acesta formează un înveliș al firului de păr care acționează că un scut, protejându-l în același timp, dacă este expus la temperaturi ridicate. Prin urmare, este indicat să îl foloseșți dacă obișnuiești să te usuci cu fohnul sau să te coafezi cu placă de îndreptat părul sau cu ondulatorul. Aplică o dată pe săptămâna 1-2 linguri de ulei de măsline pe părul uscat, distribuindu-l uniform. Lasă-l să acționeze cel puțin o jumătate de oră, iar apoi spală bine părul și clătește-l cu apă rece. Poți chiar și să renunți la balsam. Părul tău va fi mai puternic și mai strălucitor!
Uleiul de rozmarin
Împotriva căderii părului, uleiul pe care ți-l recomandăm este cel de rozmarin. Acesta crește metabolismul celular, stimulând regenerarea părului. Studiile au arătat că rozmarinul este la fel de eficient ca un ingredient sintetic folosit în șampoanele anti-cădere. În plus, se spune că uleiul de rozmarin ar încetini procesul de albire a părului. Pentru regenerarea părului, înainte de fiecare spălare, se pun câteva picături de rozmarin la rădăcina și se masează ușor scalpul,apoi se lasă să acționeze câteva ore. Acesta se poate folosi și în combinație cu uleiul de măsline, aplicând câte cinci picături din fiecare.
Cristina Dudău
Foto Shutterstock