Uleiul de peste si mai ales alimentatia bogata in Omega-3 pot contracara efectele nefaste ale mancarurilor de tip fast-food asupra creierului. Mai mult de un deceniu de cercetari a demonstrat faptul ca o dieta bogata in grasimi saturate ar putea dauna celulelor creierului, intrerupand procesul de neurogeneza, proces care genereaza practic noi celule nervoase.
Insa un nou studiu publicat in Jurnalul britanic de nutritie si realizat de catre cercetatorii Universitatii din Liverpool sustine ca o alimentatie bogata in Omega-3 previne efectele negative ale mancarurilor nesanatoase, stimuland zonele creierului care controleaza alimentatia.
Cercetatorii din Liverpool au facut aceasta descoperire dupa ce au studiat impactul uleiului de peste in ceea ce priveste pierderea kilogramelor in plus, consumul excesiv al unor macronutrienti precum zaharurile si grasimile saturate intalnite in mancarea de tip junk-food si impactul acestora asupra cresterii in greutate. Cercetarea a aratat insa ca aportul de ulei de peste bogat in Omega-3 poate preveni efectele alimentatiei deloc sanatoase asupra creierului.
Text: Ruxandra Raica