Ulei anticelulitic – cum îl alegi și cum îl folosești corect

ulei anticelulitic

Știai că îți poți realiza acasă un ulei anticelulitic, iar cu o alimentație sănătoasă și hidratare poți scăpa de celulită? Este o problemă destul de des întâlnită iar femeile recurg la fel și fel de tratamente pentru a scăpa de ea.

Rilastil Lipofusion este un fluid pentru contracararea imperfectiunilor cauzate de celulita, cu Peptide Biospecifice, Uleiuri Esentiale, Extracte din plante si Sodiu ADN.

Principiul celulitei nu este complicat și, dacă ești consecventă, vei avea rezultate foarte bune. Îți spunem în acest articol ce trebuie să ai în vedere când îți alegi un ulei anticelulitic și ce trebuie să faci ca să scapi de celulită.



Celulita – ce este și de ce apare

Una dintre problemele comune ale femeilor, dar și bărbații sunt afectați de celulită, este de fapt, o depunere neuniformă de țesut adipos. Adesea, însoțitoarea creșterii în greutate, dar și persoanele slabe pot avea celulită. Folosind un ulei anticelulitic poți remedia foarte bine situația, dar adevărul este că totul stă la baza alimentației și a hidratării.

Cunoscută drept „piele cu aspect de portocală”, celulita își poate face apariția încă din tinerețe, pe picioare și fese, dar și pe brațe sau abdomen. Aceasta este de mai multe tipuri iar în faze incipiente, masând cu un ulei anticelulitic poți reduce semnele ei. Cauzele celulitei pot fi multiple așa că, nu au fost stabilite clar, dar alimentația hipercalorică și bogată în grăsimi, carbohidrați și zaharuri o favorizează.

Masajul cu ulei anticelulitic este sau nu eficient?

Tratamentele anticelulitice prin tehnici de masaj dau rezultate bune, dar este esențial ca acestea să fie realizate în tandem cu schimbări în alimentație și hidratare adecvată atât pe interior cât și pe exterior. Este de asemenea important să ai grijă ce ulei anticelulitic alegi.

Pe scurt, masajul anticelulitic cu ulei va stimula circulația sanguină eliminând toxinele și reducând fluidele din zonele vizate. Cum? Prin comprimarea, pe termen scurt, a celulelor de grăsime. Tocmai pentru ca rezultatele să dea roage este important ca dacă îți faci singură masajul să ai în vedere ce ulei anticelulitic folosești și tehnica de masaj.

Alegerea celui mai bun ulei anticelulitic

Sunt mai multe tipuri de uleiuri pe care le poți folosi, fie că îl cumperi din comerț sau că îți faci propriul mix acasă. Cert este că acel ulei anticelulitic pe care îl folosești trebuie să răspundă nevoilor pielii tale și să aibă ingrediente care sprijină „topirea grăsimii” așa că, urmează aceste puncte:

  1. Dacă ai pielea uscată, uleiul trebuie să aducă hidratare și poate fi: de măsline, de migdale, cocos, macadamia, etc.
  2. Un ulei anticelulitic bun va aduce fermitate pielii și te poți baza pe uleiul de rozmarin sau de fenicul pentru că au capacitatea de a combate blocajele limfatice și eliminarea stratului adipos.
  3. Aceste uleiuri vin să „topească” țesutul adipos: ghimbir, piper negru, turmeric, ceai verde, arbore de cafea, ardei iute, etc. Un ulei anticelulitic va conține cel puțin un astfel de ulei esențial.

Reține că este important să fii consecventă și să ai răbdare, dar mai ales, să nu lași ca celulita să evolueze. Adoptă o rutină de masaj cu un ulei anticelulitic de la care să nu te abați.

Trei tehnici de automasaj folosind ulei anticelulitic

Poți să mergi regulat la salon pentru masaj sau pentru a învăța tehnica pe care să o aplici acasă. Aici, îți dezvăluim trei tehnici de automasaj cu ulei anticelulitic, dar nu uita că este necesar să depui presiune asupra pielii:

Tehnica „frământarea”

Începi cu degetele apoi continui cu palme să frămânți pielea. Practic, te ciupești de piele iar folosind un ulei anticelulitic nu va fi dureros pentru că alunecă, dar vei stimula circulația sanguină iar uleiul va intra în piele pentru a acționa.

Metoda periajului cu ulei anticelulitic

Găsești în comerț perii destinate masajului anticelulitic așa că, poți utiliza o astfel de perie pentru masajul picioarelor, dar nu numai. Poți masa înainte de duș chiar și fără să folosești un ulei anticelulitic pentru că apa caldă va deschide porii iar după duș poți aplica uleiul pentru că va intra mai ușor în piele.

Masajul cu pumnii

Unge zona vizată de celulită cu ulei anticelulitic și, cu ajutorul pumnilor strângi între ei zona de piele cu celulită. Execută mai multe astfel de mișcări pe o suprafață mai mare pentru că strângerea între pumni va ajuta la dizolvarea depozitelor de grăsime cu atât mai mult cu cât ajung în piele și ingredientele uleiului.

Poți alterna aceste metode pe diferite zone cu celulită, dar poți apela și la tehnica ce imită „stoarcerea” pielii pentru a ușura activitatea mâinilor.

Prepară-ți propriul ulei anticelulitic

Este important să ai în vedere că uleiurile esențiale cum sunt cele de rozmarin, ghimbir, turmeric, ardei iute și altele asemenea, nu trebuie folosite direct în contact cu pielea căci pot arde.

Prin urmare, ca să îți prepari un ulei anticelulitic, asigură-te că ai o bază de ulei natural, de exemplu, uleiul de măsline, de jojoba, macadamia sau de orez pentru că oricare dintre acestea sunt foarte bune hidratante.

Astfel, într-o sticluță toarnă 100 ml de ulei hidratant peste care vei adăuga:

  • 10 picături de ulei esențial de rozmarin,
  • 10 picături de ulei de ghimbir,
  • 7 picături de ulei de grapefruit,
  • 3 picături de ulei de ienupăr, mușcată sau fenicul.

Înainte să folosești acest ulei anticelulitic scutură bine recipientul pentru ca uleiurile să se amestece și realizează masajul în mod regulat prin tehnicile menționate. Ai grijă la alimentație și hidratează-te bine. Ai răbdare cu tine și, vei vedea, rezultatele se vor vedea, este însă, important să acționezi de la primele semne de celulită.