Tulburari de circulatie periferica tratate natural

circulatie_periferica_sursa_shutterstockCirculatia periferica deficitara se datoreaza unor boli este destul de greu de suportat mai ales in sezonul de iarna sau primavara prin inconvenientele pe care le produce la nivelul extremitatilor: maini si picioare reci.
 
In asemenea situatie se impune actiunea benefica a unor vasodilatatoare care sa reduca din suferinte. Se recurge la infuzia de galbenele care are rolul de a activa, de a stimula circulatia sangelui la nivelul tesuturilor. Nu este singurul remediu. Administrarea altor remedii este si in functie de boala care provoaca sau insoteste circulatia cum ar fi flebitele.  Mai raspandita, mai ales la tineret este acrocianoza care consta din invinetirea membrelor inferioare si a mainilor produse de o defectiune locala a circulatiei sangelui.

Infuzie de plante
In asemenea situatii cum sunt cele descrise se recomanda infuzie de talpa gastii care contine leonurina, foarte activa ca vasodilator. Se vor bea in ambele cazuri cate 2-3 cani pe zi, preparate cu cate 2 lingurite de planta (se face infuzie). Se poate face infuzie si din amestecul in parti egale de talpa gastii si paducel, tot cu 2 lingurite la o cana. Efectul este complet in cazul arteritei cand circulatia prin membrele inferioare este foarte compromisa si cand se face amestecul de paducel, talpa gastii si rostopasca in cantitati egale. Din infuzia preparata cu amestecul de mai sus cu cate 2 lingurite la o cana, se beau 2-3 cani pe zi, treptat. Pentru refacerea circulatiei periferice in flebite, arterite, varice, acrocianoza, boala Raynaud mai sunt bune ceaiurile de macese, catina, coacaz negru, ghimpe, salvie, tataneasa, flori de castan salbatic, musetel, nalba si salvie. In afara de ceaiuri, regimul alimentar va cuprinde de preferat lamaile, cartofii, fasolea, hreanul, morcovul, spanacul, usturoiul, merele, perele, caisele, piersicile, prunele, ciresele, pepenii galbeni si verzi, ceapa, patrunjelul, telina, usturoiul, dovleacul, sucul de tomate etc.

Retineti!
In cazurile in care tulburarile de circulatie periferica se datoreaza arteritei obliterante se prepara din talpa gastii, paducel, ghimpe si rostopasca luate in cantitati egale, o infuzie cu cate doua lingurite la o cana de apa care se bea cu lingura. Oricum este indicat ca in toate tipurile de tulburari ale circulatiei sa se faca o determinare a tensiunii arteriale in membrul sau membrele respective si sa se consulte medicul inaintea oricarui tratament.

Text: Farm. Primar Mircea Teodosiu