Fericirea poate lua chipuri diferite pentru fiecare persoana in parte. Unii definesc fericirea ca pe un sentiment de implinire sufleteasca, altii o gasesc in lucrurile simple, fara sa o caute prea mult. Oricum ar fi, cert este ca sunt oameni care se simt framantati de sentimentul neimplinirii, care se chinuie o viata intreaga sa fie fericiti, si nu reusesc. Astfel de exemple le poti gasi doar daca vei arunca o simpla privire in stanga… sau in dreapta ta.
Am uitat oare sa ne bucuram de lucrurile marunte, am devenit superficiali, lipsiti de scrupule, si nu ne mai bucura nimic, sau doar grijile si problemele ne fac rai si lipsiti de suflet? Unii gasesc fericirea in sanul familiei, pe altii ii fac fericiti reusitele in cariera, altii le imbina cu succes pe amandoua, si mai sunt si cei care sunt fericiti doar cu ceea ce au, care zambesc, care se bucura cand primesc o floare, un multumesc, un te iubesc…
Cum poti atinge fericirea?
Nu exista o definitie general valabila a fericirii, tocmai de aceea, fiecare persoana poate atinge si experimenta fericirea in felul ei. Intrebarea este insa daca le poti avea pe toate, sau daca fericirea pe un anumit plan al vietii, cum ar fi cel personal completeaza si partea ramasa neacoperita, adica planul profesional.
Fericirea are mult fete, uneori iti poate surade dupa colt, cand, printr-o intamplare iti intalnesti jumatatea, insa pentru cei mai multi oameni fericirea se masoara prin atingerea nivelului la care si-au propus sa ajunga. Ce se intampla insa cand depasesti nivelul pe care ti l-ai propus sa-l atingi… incetezi sa mai fii fericit, respectiv fericita, sau iti propui alte teluri?
Pana la urma, depinde de personalitatea fiecaruia, de felul sau de-a fi, de ceea ce simte si de ceea ce gandeste, pentru a intelege si defini fericirea. Te-ai gandit vreodata ce inseamna fericirea pentru oamenii simpli, de la tara? Ti-ai intrebat vreodata bunicii ce ii face pe ei fericiti? Raspunsul este simplu, fericirea lor consta in primul rand in sanatate, cea care le da puterea de a munci in continuare, in implinirea copiilor lor, si in bunastarea gospodariei… lucruri simple, pe care noi, cei de la oras le-am uitat. Uitam ce-i drept sa le zambim celor de langa noi, uitam se ne bucuram de o frunza ruginie de toamna, ne incarcam de greutati, si ne gandim la bani… vesnicele cuvinte… sa am… nu am… sa am.
Fericirea… un joc de carti?
Astazi esti fericit, razi, te simti in largul tau, maine insa un necaz se poate abate asupra ta. Cel mai bine este sa traiesti momentele la intensitate maxima, sa te bucuri de lucrurile marunte, care aparent nu inseamna nimic si sa incerci sa perseverezi. Nu incerca niciodata sa te opui cursului fericirii, daca ea va vrea sa plece maine, nu te intrista… lupta! Fericirea este ca un joc de carti, cu trucuri ascunse, dar trebuie sa participi oricum ar fi. Deconecteaza-te de la probleme, ia-ti o secunda de pauza si analizeaza lucrurile care te fac fericit. Nimic nu este mai important decat sa fii implinit si sa poti privi cu incredere si speranta spre viitor.
Text: Ruxandra Raica