Pielea este prima care îți transmite atunci când faci ceva greșit în legătură cu sănătatea ta! Îmbătrânirea prematură a pielii înseamnă exact asta: că faci greșeli în ce privește sănătatea ta și că nu te hidratezi suficient. Dacă ai impresia că pielea ta suferă modificări, la nivelul feței sunt adesea mai vizibile, ridurile apar mai devreme decât te așteptai și parcă se accentuează, atunci este momentul să faci schimbări în viața ta.
În spunem care sunt acțiunile tale greșite care te conduc spre îmbătrânirea prematură a pielii, dar și cum poți evita asta sau cum să repari situația.
Ce este îmbătrânirea prematură a pielii și cum îți dai seama că se întâmplă asta?
La bază înseamnă că pielea își pierde elasticitatea și asta doar din cauza alegerilor nesănătoase pe care le faci. Desigur, pielea îmbătrânește odată cu trecerea timpului și, acest proces al organismului nu este reversibil, dar poate fi încetinit. Înseamnă defapt că organismul nu mai produce colagenul necesar pielii, dar nu numai. Îmbătrânirea prematură a pielii nu înseamnă altceva decât că prin acțiunile tale grăbești procesul de îmbătrânire a pielii.
Pielea elastică este o piele sănătoasă. Linia de produse Elasticizing de la Rilastil a fost creată pentru a îmbunătăți aspectul tenului tern și pentru a-l menține întinerit.
Poate nu știai, dar buna hidratare a organismului este un factor esențial pentru pielea ta și, cele mai multe dintre lichidele pe care le bei nu fac altceva decât să te deshidrateze, dar nu exagera nici cu apa pentru că poate avea același efect. Pe de altă parte, pielea are nevoie de hidratare și din exterior pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii. Astfel, dacă observi că pielea ta are mai mult o textură aspră, și își pierde elasticitatea, este uscată, atunci probabil că ai semne de îmbătrânirea prematură a pielii și nu trebuie să lași lucrurile așa.
5 lucruri care încurajează îmbătrânirea prematură a pielii
În afara deshidratării, procesul de îmbătrânire a pielii este încurajat de o multitudine de factori exteriori, poate despre unii nici nu știai. Iată ce ce te conduce garantat spre îmbătrânirea prematură a pielii:
Fumatul și fumul de țigară
Nu te-ai fi gândit la asta, nu-i așa? Găsești explicația pentru fumat, dar nu ai fi crezut că și fumul îți afectează pielea. Ei bine, atunci când fumezi sunt distruse fibrele de colagen din organism, circulația sângelui este îngreunată, pielea nu este oxigenată oportun și, este încurajată îmbătrânirea prematură a pielii pentru că fibrele de colagen sunt distruse iar în lipsa lor, pielea își pierde elasticitatea. Așa că, nu este întâmplător că persoanele fumătoare au pielea mai îmbătrânită. La fel se întâmplă și dacă nu ești fumătoare, dar stai în fumul de țigară al altora. Cercetările făcute au demonstrat că expunerea la fumul de țigară usucă pielea semnificativ, pentru că reduce nivelul de vitamina C, esențială pentru elasticitate.
Expunerea necontrolată la soare poate încuraja îmbătrânirea prematură a pielii
Orele indicate de medici pentru expunere nu sunt întâmplătoare, cu cât este soarele mai puternic cu atât poate afecta mai tare pielea, uscându-se, poate chiar arzându-se. De altfel, este recomandată și folosirea cremei cu protecție solară tocmai pentru a evita și îmbătrânirea prematură a pielii, iar după ce ai stat la soare este important să hidratezi pielea și organismul
Poziția de dormit și lipsa somnului
Persoanele care dorm pe părți sau pe burtă vor vedea mai devreme riduri în zona ochilor. Aceea este zona în care pielea este presată mai tare, pentru mai multe ore. Somnul pe spate pe poate ajuta în acest sens, dar probabil că nu-ți vine ușor să dormi așa. Apoi, și somnul de proastă calitate sau deloc, încurajează îmbătrânirea prematură a pielii asta pentru că în timpul somnului organismul produce cel mai mult colagen și distribuie resurse acolo unde este necesar, chiar și regenerarea celulară are loc în timpul somnului, prin urmare, asigură-te că dormi bine.
Îmbătrânirea prematură a pielii din cauza stresului
Aflat sub influența stresului, întreg organismul este afectat iar în aceste perioade toate funcțiile din organism sunt afectate deci, și producția de colagen, circulația sanguină, ceea ce înseamnă că pielea ta nu beneficiază de nutrienții necesari.
Lipsa activității fizice își lasă amprenta asupra pielii
La bază stă principiul conform căruia atunci când faci regulat exerciții fizice pui în activitate accelerată sângele. Asta face ca oxigenarea la nivel celular să fie una bună și deci nutrienții necesari să ajungă și la nivelul pielii, ceea ce oprește îmbătrânirea prematură a pielii. La fel de importantă este și tonifierea mușchilor pentru că atunci când aceștia sunt tonifiați și pielea este întinsă.
În ce privește exercițiile faciale prin executarea repetată de expresii faciale pentru a combate îmbătrânirea prematură a pielii, discuția este încă, una controversată. Unele voci spun că asta nu face decât să înmulțească ridurile faciale, pe de altă parte antrenarea mușchilor faciali poate fi benefică. Cert este că trebuie să ajungi în echilibru.
Cum previi îmbătrânirea prematură a pielii?
Pentru a preveni, acționează în sensul acțiunilor deja menționate, dar iată ce mai poți face:
- Folosește creme bune de hidratare sau chiar tratamente profesionale la salon.
- Nu apela la bronzarea artificială (solar) ci mai bine respectă orele și timpii de expunere la soare dacă vrei să te bronzezi.
- Asigură organismului tău suplimente necesare care îl încurajează în producția
- nutrienților necesari pielii.
- Gestionează stresul și fă mișcare pentru a combate sau preveni îmbătrânirea prematură
- a pielii.
- Ai grijă la alimentația ta și bea suficientă apă.
Pentru a remedia efectele îmbătrânirii pielii poți apela și la procese speciale precum radiofrecvență, dermabraziune, peeling chimic, microdermabraziune, după caz. Reține însă, că este mai bine să previi îmbătrânirea prematură a pielii.