Este adevarat ca, din nefericire, ca urmare a solicitarilor vietii moderne, oamenii au tendinta sa adopte o alimentatie dezechilibrata, care nu reuseste sa le aduca toate principiile nutritive de care au nevoie.
• Calciul este necesar obtinerii unor oase puternice
In fiecare zi, un om trebuie sa consume macar un pahar de lapte (300-500 mg/calciu). Legumele cu frunze verzi sunt bogate in calciu. Exista multe alimente bogate in calciu care va vor ajuta sa castigati cantitatea de calciu recomandata zilnic, precum sfecla rosie, broccoli, peste, cereale si veritabilele produse lactate.
• Cromul ajuta la construirea musculaturii
In cazul in care suferiti de diabet, alimentele bogate in crom va vor ajuta sa tineti sub control insulina din organism. Rosiile, porumbul, cerealele integrale, fructele de mare, carnea, spanacul, ceapa, salata verde in stare naturala, ciupercile, merele si bananele sunt alimente bogate in crom.
• Creatina invinge oboseala
Corpul nostru produce o gama larga de compusi, iar unul dintre acestia este creatina – un aminoacid al carui rol principal este de a ajuta corpul sa elibereze o mare cantitate de energie atunci cand intervine oboseala. Pestele, legumele si carnea de vita sunt alimente bogate in creatina si iti vor asigura energia necesara intregii zile.
• Coenzima Q10 – izvor de energie
Corpul unui barbat produce coenzima Q10 pe parcursul vietii, pentru a avea energie. Cu varsta, productia acestei substante scade si tocmai de aceea este necesara administrarea “artificiala” a acestui supliment. Antioxidantii lupta impotriva procesului de imbatranire, indus de radicalii liberi. Potrivit cercetatorilor, coenzima Q10 poate lupta impotriva cancerului si a bolii Parkinson. De asemenea, mentine sangele subtire, prevenindu-se astfel aparitia bolilor de inima. Carnea de porc, carnea de vita, broccoli, spanacul, produsele din soia sunt bogate in coenzima Q10.
• Borul ajuta la prevenirea cancerului de prostata
Consumul regulat de alimente bogate in bor ajuta la imbunatatirea memoriei. Varza, conopida, varza de Bruxelles, fasolea, morcovul, mazarea, soia, pepenele galben si afinele sunt cateva din multele alimente bogate in bor.
Sursa: http://living.oneindia.in/
Text: Andreea Popescu