Credeai ca banalul zahar se foloseste doar pentru a indulci cafeaua de dimineata sau pentru a da un gust mai dulce prajiturilor? Ei bine, afla de la noi ca are mult mai multe utilizari. “Aurul alb”, asa cum l-au numit colonistii britanici, poate fi folosit intr-o multime de alte scopuri.
- Amelioreaza durerile gingivale ale celor mici
- Ucide bacteriile
- Amelioreaza arsura… limbii
- Reduce senzatia de usturime
- Tine loc de abraziv
Potrivit unui nou studiu, se pare ca, daca, inainte de a fi data celui mic, suzeta este introdusa intr-un pahar cu apa, apoi este bagata in zahar, durerile gingivale ale celui mic se amelioreaza. Durerea in sine nu trece, insa copilul se focalizeaza pe gustul dulce al zaharului si uita de ea. Atentie, insa! Aceasta tehnica nu trebuie pusa in practica mai mult de o data pe saptamana!
Se pot trata ranile cu un graunte de zahar? Un studiu recent a aratat ca putin zahar tos presarat pe rani ucide bacteriile care impiedica vindecarea si provoaca dureri cronice.
Catora dintre noi nu li s-a intamplat sa se grabeasca si sa ia o gura mare din cafeaua mult prea fierbinte, arzandu-si limba? Ei, despre asta vorbesc. Se pare ca atunci cand mananci ceva prea fierbinte si iti arzi limba, un cubulet de zahar face usturimea sa dispara.
Alimentele acide si cele lactate pot reduce senzatia de usturime provocata de consumul de alimente prea picante, insa putin zahar este mult mai eficient in acest sens.
Pentru un ajutor suplimentar atunci cand mainile iti sunt patate de vopsea, grasime, funingine, se spala mainile cu sapun si zahar, acesta actionand ca un abraziv. Poti folosi, de asemenea, parti egale de zahar si ulei de masline, deoarece impreuna nu doar curata mainile, ci le si calmeaza si hidrateaza.
Text: Andreea Popescu