In cate moduri poate fi folosita sarea? Potrivit Salt Institute, in aproximativ… 14.000 de moduri! De mii de ani, sarea (clorura de sodiu) a fost introdusa intr-o serie de produse de consum (si, implicit, in menaj): sarea nerafinata (cum ar fi sarea de mare), sarea rafinata (sare de masa) si sarea iodata, iar pana in zilele noastre aportul ei s-a marit.
-
Testeaza prospetimea oualor
-
Vindeca problemele bucale
-
Trateaza intepaturile de tantar
- Repara peretii
- Omoara daunatorii plantelor
- Elimina mirosurile urate ale mainilor
- Prelungeste durata de viata a branzei
- Prelungeste durata de viata a periutei de dinti si o dezinfecteaza
Pune doua lingurite de sare intr-un pahar cu apa si pune un ou in el – un ou proaspat se va scufunda, un ou vechi va pluti. Chiar si asa, acest lucru nu inseamna ca daca oul pluteste este neaparat putred, ci poate fi doar mai matur.
Pentru ulcere, abcese si alte rani in gura, clateste gura cu o solutie slaba de apa sarata calda, de mai multe ori pe zi.
O apa sarata macerata poate face minuni impotriva mancarimilor provocate de intepaturile de tantari.
Pentru a umple gaurile mici din perete sau tencuiala peretilor, se amesteca 2 linguri de sare si 2 linguri de amidon de porumb, apoi se adauga apa suficienta (aproximativ 5 lingurite), pentru a obtine o pasta groasa. Foloseste pasta pentru a umple gaurile.
Se amesteca trei kilograme de sare cu apa si sapun (foloseste un sapun bland) si se pulverizeaza pe frunzele si tulpina plantei.
Daca apa si sapunul nu scot mirosul neplacut al mainilor, o solutie cu sare sigur o va face.
Sarea previne aparitia mucegaiului pe branza atunci cand aceasta este bagata in apa sarata inainte de refrigerare.
Ca sa te bucuri mai mult de periuta de dinti preferata, bag-o intr-un pahar cu apa in care ai adaugat 2 linguri de sare.
Text: Andreea Popescu