Ești în căutarea unor măști pentru ten acneic? Găsești în acest articol toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți îngriji tenul și pentru a-l ajuta să-și revină.
Pentru noi toți, felul în care arată chipul nostru este extrem de important iar coșurile nu doar că sunt inestetice, dar și dureroase. Astfel, îți spunem acum ce poți face pentru a atenua situația coșurilor, dar mai ales ce fel de măști în ten acneic poți folosi.
Ce este și de ce apare tenul acneic?
Acneea este o afecțiune la nivelul epidermei și este adesea determinată de activitatea intensă a glandelor sebacee care produc sebum în exces. Ei bine, acneea se poate manifesta în diferite moduri. Apelând la măști pentru ten acneeic este un foarte bun pas, dar nu este suficient. În plus, este foarte important să-ți cunoști organismul și situația pentru că atunci când te confrunți cu situația aceasta, întreg procesul de îngrijire al tenului va suferi schimbări și este extrem de important să-ți stabilești un ritual zilnic.
Ritualul de îngrijire a tenului începe cu Rilastil Acnestil, gama de tratamente dermato-cosmetice special creată pentru tenul gras și predispus la acnee.
Acneea poate veni sub forme începând de la punctele albe, negre, coșuri sau chiar leziuni mai profunde (chisturi) și, totodată, cu un impact emoțional puternic. Astfel, indiferent de ce măști pentru ten acneic folosești sau câte produse este important să înțelegi factorii cauzatori ai acneei: modificările hormonale și/sau alimentația greșită. Dacă în privința parcursului hormonal nu poți face prea multe și nici n-ar trebui să faci ceva decât în cazuri foarte grave și la recomandarea medicului, atunci poți regla situația din alimentație și, renunță la alimentele care provoacă acneea (zahărul în mod special).
Reguli pentru îngrijirea corectă a tenului acneic
Poți diminua efectele acneei printr-un ritual de îngrijire adaptat și aplicând regulat măști pentru ten acneic. Primul element important este ca tenul să fie curățat profund și dezinfectat așa că, iată ce mai trebuie să faci dacă te confrunți cu ten acneic:
1. Curățarea tenului dimineața și seara
Fără excepții, tenul trebuie curățat atât dimineața cât și seara cu produse adecvate: un săpun sau gel care curăță delicat și are rol antibacterian. Aplicarea de măști pentru ten acneic va veni pentru a aduce hidratare și nutrienți, dar produsul de curățare trebuie să reducă sebumul de la nivelul pielii.
2. Exfolierea și hidratarea prin măști pentru ten acneic
Sub nicio formă să nu folosești dintre ingredientele din casă altceva decât mierea sau bicarbonatul super fin pentru exfoliere. În comerț găsești seruri de peeling însă ar fi bine să alegi ingrediente cât mai naturale. Aplică măști pentru ten acneic de două ori pe săptămână, dar care au la bază unul dintre aceste ingrediente pentru a exfolia tenul și a-l hidrata, alături de un ulei care intră bine în piele.
3. Evită machierea excesivă sau produse pe bază de ulei
Și mai bine este să eviți să te machiezi, dar dacă totuși o faci, alege să fie cat mai natural și un strat cât mai subțire pentru că porii pielii au nevoie de oxigen așa că nu-i acoperi și, nu uita de demachiere iar apoi de curățarea și hidratarea tenului.
4. Alimentație și hidratare
Hidratarea se face și pe interior iar alimentația este esențială în perioada în care te lupți cu probleme de coșuri. Poți încerca multe măști pentru ten acneic, dar dacă nu renunți la alimentele dăunătoare, rezultatele nu vor fi atât de bune.
Măști pentru ten acneic din ingrediente naturale
Tenul este foarte predispus factorilor exteriori care îl pot afecta chiar și atunci când este sănătos, dar dacă există probleme de acnee este cu atât mai important să-ți îngrijești tenul. Aplicarea de măști pentru ten acneic este foarte importantă și, poți alterna ingredientele folosite pentru a diversifica nutrienții pe care tenul îi primește.
Sosite direct de pe podiumurile din Coreea de Sud, mastile de fata Skin Republic iti aduc experienta frumusetii creata cu o tehnologie avansata. Gama completa de masti de fata servetel, realizate pentru toate tipurile de ten, iti ofera o experienta premium la un pret accesibil.
Iată câteva idei de măști pentru ten acneic care îți vor fi de mare ajutor:
1. Măști cu miere și aspirină
Acidul salicilic ae rezultate foarte bune în combaterea coșurilor. Este una dintre cele mai bune măști pentru ten acneic. Zdrobește 3-4 comprimate de aspirină și amestecă praful cu 3 linguri de apă și 2 linguri de miere ușor încălzită. Aplică pasta pe față și las-o să acționeze 10-15 minute după care poți limpezi cu apă călduță.
2. Măști pentru ten acneic cu glicerină
Un amestec bun este cel cu zeama de lămâie pentru aportul de vitamina C. Prin urmare, amestecă o lingură de glicerină cu o lingură de miere și cu zeama unei jumătăți de lămâie. Aplică amestecul pe față și stai cu el 20 de minute după care să îndepărtezi cu apă călduță. Poți aplica masca de 2-3 ori pe săptămână.
3. Măști pentru ten acneic cu albuș de ou
Aceste măști sunt bogate în vitaminele A, E, dar și C pentru că amestecul se face tot cu zeamă de lămâie. Astfel, bate un albuș de ou după care adaugă o linguriță de zeamă de lămâie. Aplici compoziția pe față și o lași până se usucă și simți că te strânge pielea. Prin aceste măști pentru ten acneic, porii se micșorează și se eliberează de impurități și bacterii.
4. Măști pentru ten acneic cu ulei de argan
Contrar ideilor de a evita produsele uleioase pe tenul acneic, uleiul de argan este benefic. Nu doar că s-a dovedit un foarte bun hidratant al pielii, dar uleiul de argan poate reduce producția de sebum.
Prin urmare, poți amesteca uleiul de argan în orice măști pentru ten acneic îți prepari și, ar fi bine să alternezi măștile sau poți folosi uleiul de argan la final, după curățare strict pentru hidratare în locul unei creme.