Daca esti adepta calatoriilor si-ti place sa vizitezi locuri inedite, iti propunem o lista cu spatii subacvatice de-a dreptul impresionante care fac deliciul publicului dar si fotografilor pasionati. Si nu, nu trebuie sa ai abilitati de scafandru, pentru ca, desi vei intra sub apa, nu te vei uda absolut deloc. Crezi ca nimic nu te mai poate surprinde? Ei bine, te invitam sa iei cina si apoi sa dormi…sub apa!
Top 3 destinatii exotice pentru a scapa de frig
Hotelul Conrad Rangali, Insulele Maldive
Hotelul Conrad Rangali din Insulele Maldive este unul dintre cele mai exclusiviste si luxoase locuri din lume care pune la dispozitia clientilor sai nu doar servicii de inalta calitate ci si peisaje absolut fabuloase care amutesc vizitatorii. Pe langa apartamentele nuptiale aflate la 5 metri sub apa si care taie respiratia tinerilor casatoriti gratie peisajelor acvatice ce se pot admira prin peretii si tavanul de sticla transparenta, hotelul a amenajat si un restaurant pe fundul oceanului, Ithaa, unde se poate cina alaturi de pesti si delfini, intr-un decor amplificat de corali. Restaurantul a fost votat ca fiind cel mai frumos din lume in 2014 si este primul de acest gen.
Cele mai populare destinatii de schi
Resortul Poseidon, Insulele Fiji
Pentru a bate orice record, in Insulele Fiji, s-a construit, la 12 metri sub apa, o adevarata statiune subacvatica denumita Poseidon, dupa numele zeului marii din mitologia greaca. Accesul pe insula Poseidon se face cu un avion privat de la aeroportul din Fiji iar un submarin continua calatoria pana la resort. Aici, vizitatorii se vor putea relaxa in camerele-capsula realizate in intregime din sticla si care permit o vedere de ansamblu asupra adancurilor sau pot opta pentru apartamentul de lux decorat in stilul Jules Vernes. Totodata, pot lua masa in multiplele restaurante de pe fundul oceanului, admirand reciful de coralii si vegetatia subacvatica sau pot chiar hrani pestii prin simpla apasare a unui buton. De asemenea, la dispozitia clientilor se afla si o biblioteca dar si o capela de nunti subacvatica. In plus, deasupra marii, resortul dispune de 26 de casute-bungalow iar pe plaja 24 de unitati de cazare.
Top destinatii calduroase pentru a traversa iarna
Marea Gaura Subacvatica, Belize, SUA
Daca scufundarile clasice nu mai sunt o ispita pentru tine, iti propunem sa incerci ceva absolut nou si bizar. Este vorba de o scufundare intr-o pestera subacvatica. Da, ai citit bine, iata ca pesterile pot fi gasite chiar si sub nivelul marii si nu doar la inaltimi, in munti. Marea Gaura Albastra, caci asa se numeste locul subacvatic situat in Marea Caraibilor, in apropiere de coasta statului Belize, SUA, face parte din patrimoniul Unescu si are o latime de 302 km si o adancime de 120 metri. Este un loc izolat, vazut de sus ca o imensa pata albastra, un loc potrivit celor pasionati de scufundari neobisnuite si de peisaje acvatice socante.
Destinatii europene pentru o vacanta de vis
Oficiul postal subacvatic, Vanuatu, Oceania
Daca alegi sa-ti petreci o vacanta in insulele Oceanului Pacific, atunci alege arhipelagul Vanuatu, la doar 1750 km de Australia si nu uita sa trimiti de acolo o scrisoare. De ce spunem asta? Pentru ca pe langa peisajele exotice, vei avea ocazia unica sa te scufunzi pana la oficiul postal. La aproximativ 50 de metri de tarm si 3 metri adancime se afla un oficiu postal de unde persoanele indraznete si dornice de aventura pot trimite scrisori de dragoste, vederi insotite de mesaje sau colete deosebite. Si nu va faceti griji, caci nu se vor uda. Magazinele de la tarm ofera invelitoare impermeabile. Acest loc inedit este recunoscut in intreaga lume, are personal angajat sa preia corespondenta, si, partea cea mai minunata este ca nu veti sta niciodata la coada.
Top orase ideale pentru iubitorii de muzica
Muzeul subacvatic Musa, Cancun
Cel mai mare muzeu subacvatic din lume, Musa, a luat nastere in anul 2009 la initiativa scluptorului britanic Jason deCaires Taylo, care si-a dorit sa materializeze o viziune mareata, aceea de a expune piese de arta sub apa si, totodata, de a contribui la formarea coralilor si la protejarea vegetatiei submarine. Muzeul se afla in Marea Caraibelor, in tara insulara Grenada, si cuprinde peste 470 de sclupturi inedite, in marime naturala, care, de la an la an, devin mai fascinante si mai impresionante datorita vegetatiei acvatice care s-a contopit intocmai cu acestea. In plus, spre admiratia vizitatorilor, noii locuitori ai muzeului sunt pestii, adevarate gazde care descopera invitatilor recife nemaintalnite.
Cele mai frumoase zone montane din Romania
Alte atractii turistice subacvatice
Nu am putea sa incheiam lista recomandorilor subacvatice daca nu am aminti despre restaurantul Red Sea Star aflat in apropiere de tarmul Eliat din Israel, despre acvariul subacvatic Shangai Ocean, unul dintre cele mai mari din Asia, despre reciful si acvariul de rechini din Golful Mandalay, Las Vegas, sau despre barul subacvatic Clear Lounge, din insula Cozumel, Mexic, care, chiar daca nu-ti ofera bauturi de savurat, iti ofera o portie de sanatate gratie oxigenului aromat respirat prin sistemul de scufundat disponibil. De asemenea, in Laguna de Smarald din Florida exista o cabana subacvatica la 6 metri adancime, prima de acest gen din lume, primind acest titlu in anii 1980, atunci cand s-a transformat, dintr-un laborator de cercetare, intr-o cabana de inchiriat turistilor curajosi. Casuta numita Jules are dormitor, living, bucatarie si chiar o sala mare de conferinte si o incapere pentru divertismentul oaspetilor. In Bahamas, mai exact in minunata statiune Atlantis Paradise, exista un topogan, numit Topoganul Sarpelui, care, dupa ce traverseaza Templu Mayas, coboara lin printr-un tunel de sticla transparenta ce este scufundat intr-o laguna plina de rechini. Pe de alta parte, in Insula Zeilor din Bali exista o capela subacvatica, un loc ideal pentru a oficia casatoria sub apa. Si daca ajungeti in Dubai este musai sa vizitati cel mai mare hotel subacvatic din lume, Hydropolis.
Tu stii ce drepturi ai daca zborul cu avionul este anulat, intarziat sau ti se pierd bagajele? Click aici pentru a afla!
Sursa foto: Google Images
Text: Madalina Manole