Quiche cu peste
Ingrediente pentru 4 persoane:
-un pachet foietaj congelat 450g
-250g file de peste alb
– o legatura marar
-200g creveti fierti
-tarhon
-2 linguri zeama de lamaie
-3 oua
-sare si piper
-300g smantana grasa
Mod de preparare:
Se lasa foietajul la dezghetat. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Fileul de peste se taie bucati. Se spala mararul si tarhonul, se toaca frunzele. Pestele, crevetii, zeama de lamaie se amesteca, se sareaza si se pipereaza. Se intinde foietajul, se lasa o margine si se toarna umplutura peste. Se bat ouale cu smantana, se sareaza si se condimenteaza si se adauga peste umplutura. Se lasa in cuptor timp de 30-40 minute.
Peste in crusta de verdeturi
Ingrediente pentru 4 persoane:
-600g file peste
-2 linguri zeama de lamaie
– sare si piper
– 3 ramuri cimbru
-4 linguri de unt
– 6 linguri de pesmet
– 2 linguri mustar
-unt pt tapetarea formei de cop
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade. Se unge forma cu unt. Pestele se spala si se tamponeaza, stropindu-l cu zeama de lamaie si condimentand cu sare si piper. Se pune in forma. Cimbrul si mararul se spala, se scutura si se toaca. Se incinge untul, se adauga pesmetul si verdeturile si se condimenteaza cu sare si piper. Pestele se unge uniform cu mustar si se tavaleste prin compozitia de pesmet cu verdeturi. Se baga la cuptor timp de 40 de minute.
Rosii umplute cu ton
Ingrediente pentru 4 persoane:
-8 rosii
-sare si piper
– 4 linguri ulei de masline
-2 catei de usturoi
-2 conserve de ton in suc propriu
– o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Rosiile se spala, se usuca, se face un capacel prin care se scot semintele. Pulpa rosiilor se scoate, se toaca si se pune deoparte. Rosiile se lasa cu capacul in jos pentru scurgere. Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade. Painea alba se taie in cuburi si se trage la tigaie cu 2 linguri de ulei de masline. Usturoiul se curata, se zdrobeste si se adauga in tigaia cu paine. Se pune tigaia deoparte. Tonul se lasa la scurs, patrunjelul se spala si se toaca marunt. Tonul se taie, se amesteca cu crutoanele cu usturoi si cu patrunjelul, iar compozitia finala se introduce in rosiile fara capac. O forma termorezistenta se unge cu ulei, se pun rosiile in ea, iar pe langa se aseaza pulpa de rosii pusa deoparte mai devreme. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun capacele rosiilor si se lasa la cuptor timp de 20 minute.
Text: Cosmina Iorgu