Top 3 retete din bucataria italiana

Top 3 retete din bucataria italianaPiccata alla millanese

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 snitele de vitel
  • 30g faina
  • 2 oua
  • sare si piper
  • 40g parmezan ras
  • 40g pesmet
  • 2 linguri de unt topit
  • 300g spaghete
  • sos de tomate
  • busuioc

Mod de preparare:

Snitelul de vitel se sareaza, se pipereaza si se tavaleste prin faina. Se bat ouale, se amesteca parmezanul si pesmetul, se trag snitelele prin oua apoi prin amestecul cu parmezan cu pesmet. Se incinge untul, se prajesc pe ambele parti aproximativ 8 minute. Intre timp se fierb spaghetele in apa cu sare pana devin “al dente”, se strecoara si se lasa la scurs. Se incinge sosul de tomate, se pune busuioc in el. Sosul se toarna peste spaghete, iar snitelele se servesc langa.

 

Antipasti cu fasole

Ingrediente pentru 4 persoane:

-Rozmarin uscat

– 3 catei de usturoi

– o lamaie

Top 3 retete din bucataria italiana– doua cutii de fasole alba

-sos de tomate

– o lingurita de miere

-busuioc

– sare si piper

Mod de preparare:

Se rade lamaia, se curate usturoiul si se taie felii. Se adauga peste ele o lingura de rozmarin uscat. Se scurg conservele de fasole. Se pune la fiert sosul de tomate cu coaja de lamaie si cu mierea. Se adauga fasolea, se lasa la foc mic timp de 20 de minute pana clocoteste. Se stoarce sucul dintr-o jumatate de lamaie si se adauga busuiocul. Se incorporeaza toate si se condimenteaza cu sare si piper.

 

Pasteta cu carne tocata

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • un pachet aluat foietaj
  • 2 chifle vechi de o zi
  • doua cepe
  • o lingura de ulei masline
  • o legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 750g carne tocata
  • sare si piper
  • o lingurita maghiran uscat
  • o lingura boia dulce
  • un galbenus

Mod de preparare:

Top 3 retete din bucataria italianaSe lasa foile la dezghetat. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se tapeteaza cu foaie de copt o forma dreptunghiulara de 30 cm. Ceapa se curata, se toaca si se celeste pana devine sticloasa. Se scufunda chiflele in apa. Se spala si se toaca marunt patrunjelul. Se scurg bine chiflele si se amesteca cu carnea, ceapa, patrunjelul si cu ouale, se condimenteaza cu sare, piper, maghiran si boia. Aluatul dezghetat se intinde in forma si se mai lasa sa atarne cat pentru a face un capac. Se adaug amestecul, iar apoi se pune capacul din aluat. Se bate galbenusul si se unge compozitia cu el. Se baga la cuptor pentru 50 de minute, se scoate din cuptor si se taie felii.

 

Text: Cosmina Iorga