Toamna, sezonul ceaiurilor

decupat_Toamna sezonul ceaiurilorIubim toamna! Iubim nuantele ei, razele timide de soare care incearca sa razbeasca prin ceata si frigul care se lasa si zilele petrecute in intimitatea caminului. Adesea, ne punem in picioare cele mai groase sosete, ne cuibarim sub plapuma si citim pana tarziu in noapte romanul care ne-a cucerit. Ne asteptam prietenii la colt de strada cu nasul rosu si apoi ne incalzim in cea mai apropiata ceainarie, ne trezim dis-de-dimineata si, incaltati in papucii pufosi, admiram peisajul de la geam. In fiecare dintre aceste situatii, o cana cu ceai fierbinte si aromat ne sta intotdeauna aproape. Toamna este clar sezonul ceaiurilor. Oare ce arome ne vor incalzi si indulci acest anotimp si, in acelasi timp, ne vor mentine sanatatea?



Ceaiul de macese

Ceaiul de macese contine antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, respectiv impotriva imbatranirii premature. Vitamina C va tine cu succes raceala si gripa la distanta, iar vitamina A prezenta in acest ceai ne ajuta sa avem un sistem imunitar puternic si ne protejeaza impotriva infectiilor virale si bacteriene. In plus, extractul de macese ar putea contribui la reducerea depozitelor de grasime, are proprietati calmante, iar in zilele cu temperaturi scazute este o licoare miraculoasa.

Ceaiul de afine

Ceaiul de afine are un miros extraordinar si un gust dulce-acrisor. Este recomandat sa consumi ceai de afine pe timp de toamna deoarece este plin de vitamine si antioxidanti, mai ales ca, in sezonul rece, organismul este mai vulnerabil. Intareste imunitatea si creste nivelul de energie, iar alaturi de o dieta echilibrata, contribuie la detoxifierea ficatului, prevenind infectiile urinare. De asemenea, studiile au aratat ca poate preveni problemele de vedere. Vestea buna este ca acest ceai nu are efecte secundare, asa ca te poti bucura de el oricand.

Ceaiul de catina

Catina este campioana cand vine vorba despre continutul de vitamina C si despre efectul antiimbatranire. De asemenea, contine vitaminele A, B, E, F, K si P. O cana de infuzie de ceai de catina furnizeaza organismului acizi grasi esentiali, polifenoli, flavonoide, acizi organici. Stimuleaza imunitatea, intareste unghiile si parul si are un efect benefic si asupra starii de spirit, asa ca il poti conusuma cu incredere daca simti ca nu esti chiar in cea mai buna forma. Ceaiul de catina este foarte bun la gust, aromat, acrisor, dar si putin astringent.

Ceaiul din coji de nuci

Inca din batrani se stie ca ceaiul obtinut din coji de nuci calmeaza tusea, asa ca, daca incerci sa scapi de o gripa care nu iti da pace, bea acest ceai caldut, nu fierbinte, pentru a nu usca mucoasele. Apoi, ceaiul din coji de nuci este bun pentru circulatia sangelui, dar si pentru problemele de stomac. Iar cojile de nuci reprezinta si o sursa bogata de calciu.

Ceaiul de scortisoara

Te poti bucura de beneficiile ceaiului de scortisoara fie simplu, fie in alte combinatii… dulce, picant sau exotic. In primul rand, scortisoara are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice, asadar este mai mult decat potrivit pentru sezonul rece. Lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si combate infectiile. Contine antioxidanti ce actioneaza impotriva radicalilor liberi, reduce semnele imbatranirii si ne si incalzeste. Unde mai pui ca are o aroma si un gust deosebite.

Ceaiul negru cu lapte

Ceaiul negru contine polifenoli care actioneaza precum un antioxidant ce protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. Obiceiul de a bea ceai cu lapte trece drept o traditie britanica. S-ar putea sa ti se para un ritual ciudat, dar daca nu ai incercat pana acum, este timpul sa o faci. Laptele da ceaiului o textura cremoasa si un gust aparte. Nu consuma acest ceai seara, pentru ca s-ar putea sa faci… o noapte alba.

Farmacistii Catena recomanda produsele Fares. Daca iti doresti sa scapi rapid de raceala si, totodata, sa-ti mentii o imunitate puternica, atunci cu siguranta vei fi incantata de ceaiul Hapciu de la Fares! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Ruxandra Dumitrescu