Tipsuri de beauty pentru ten, unghii şi păr în sezonul rece

Cu toate știm că odată cu venirea frigului trebuie să avem mai multă grijă nu doar de tenul nostru, ci și de unghii și păr. Pentru că ne dorim să trecem ușor peste sezonul rece, fără piele uscată sau păr lipsit de strălucire, îți propunem câteva tipsuri de îngrijire.

Poți încerca câteva trucuri naturale de beauty, precum:



Creme pentru ten pe bază de uleiuri esențiale

Iată o rețetă de cremă naturală pentru îngrijirea facială:

  • Se ia un albuș de ou, se adaugă o linguriță de miere și 3 picături de ulei de migdale într-un bol. Se bate compoziţia până se obține o cremă groasă și omogenă. Aceasta se păstrează la frigider maximum 3-4 zile. Este recomandată persoanelor cărora, din cauza frigului, li se usucă tenul.
  • Seara poți folosi un amestec de 70 ml ulei de măsline cu 20 ml ulei de sâmburi de struguri, 10 ml ulei de avocado și 10 picături de ulei de lămâie. Ai grijă, însă, folosit în abundenţă, acest tratament poate să îngraşe tenul foarte tare. Recomandat este să-l laşi să acţioneze jumătate de oră, după care să clăteşti faţa cu apă călduţă.

Tratamentul unghiilor sănătoase

În perioada rece ar trebui să nu uiți să-ți hidratezi mai des mâinile. În societatea noastră, este foarte important să ai manichiura veșnic făcută. Dacă îți dorești unghii sănătoase şi care să nu sufere de exfoliere, pe care lacul de unghii să fie mai rezistent, urmează următorii pași:

  • Prepară un amestec de suc de lămâie cu ulei de măsline, pe care îl încălzești puțin înainte. Ține unghiile în compoziția obținută până când se răcește, aproximativ 10 minute. Repetă acest proces timp de 10 zile.
  • Folosește, de asemenea, și vitamina A. Masează-ți timp de 10 minute unghiile cu ea până spre cuticule. Acest tratament ajută la punerea în mișcare a circulației sangvine de la nivelul degetelor și ajută la hidratarea și hrănirea unghiilor.
  • Tot în această perioadă, unghiile de la picioare sunt mai predispuse la apariţia diferitelor ciuperci şi băşici. Ele apar din cauza, aşa-numitei neaerisiri a labei piciorului. Un tratament natural pentru a combate ciuperca unghiei şi a băşicilor ar fi uleiul de arbore de ceai. Masează-ţi picioarele cu ulei după ce le-ai spălat bine cu un săpun antiseptic. Repetă tratamentul în fiecare seară.

Păr strălucitor și după ce porți căciulă

Ai observat și tu că în perioada asta părul se îngrașă mai des și se electrizează mai tare din cauza căciulii, a fularului… Noi ne-am gândit să-ti dăm câteva sfaturi pentru a-ți proteja părul de frigul de afară.

  • Pentru părul îmbâcsit îți propunem o mască de păr cu bicarbonat de sodiu. Amestecă o lingură de bicarbonat cu apă, până se formează o pastă. Masează părul, iar după 15 minute clăteşte bine cu apă. Se poate repeta procesul peste două săptămâni.
  • Peste părul gras poți pulveriza un pic de mălai sau, în lipsa lui, pudră de talc. După 10 minute, foloseşte o perie de păr pentru a îndepărta resturile. Operaţiunea vine ca o ultimă soluţie în cazul în care rămâi fără şampon uscat. Dacă alegi să foloseşti mălaiul, repetă tratamentul o singură dată pe săptămână.
  • Dacă după ce îți dai căciula jos de pe cap rămâi fără volum, poți folosi berea ca soluţie rapidă.  Pulverizeză o bere răsuflată pe părul uscat. Se spune că după ce lichidul se evaporă, reziduurile de proteine rămase întăresc firele de păr. Acest tratament se poate aplica o dată pe săptămână.
  • Firele spicuite îţi dau mari bătăi de cap atunci când te pregăteşti să ieşi în oraş? Noi recomandăm câteva picături de miere de albine pe care să le dai pe vârfurile uscate. Acestea ajută şi la regenerarea firului de păr.

Text: Bettina Cristea