Temperaturile cresc, afectiunile ginecologice se inmultesc

Caldura, purtatul hainelor mulate si al costumelor de baie ude, mersul la piscina, sunt doar cativa dintre factorii care pot duce la aparitia problemelor ginecologice pe timpul verii.

Vara vine cu distractie, iesiri cu prietenii si vacante mult asteptate. Insa, toate acestea pot deveni usor neplacute daca exista anumite simptome si afectiuni medicale in zona genitala. Acestea te pot face sa te simti stanjenita sau iti pot strica buna dispozitie dar, din fericire, exista intotdeauna remedii.



Infectiile de tract urinar

Infectiile de tract urinar cresc semnificativ in lunile de vara peste tot in lume. Temperatura ridicata este principalul factor care poate duce la aparitia acestora. Din acest motiv, este recomandat sa consumati multa apa, cel putin doi litri pe zi. Atunci cand esti deshidratata, organismul nu poate dilua si elimina bacteria ce trece prin vezica urinara si, astfel, creste riscul de aparitie a infectiilor urinare.

Pe langa apa, este indicat sa consumi si suc de merisoare cat mai natural pentru a impiedica patrunderea si inmultirea bacteriei la nivelul tractului urinar.

Fire de par crescute sub piele

Epilarea zonei intime este necesara pe timpul verii, insa aceasta poate favoriza aparitia firelor crescute sub piele. Inainte de epilare, este indicat sa eliminati toate celulele moarte printr-o exfoliere riguroasa pentru a elibera firele crescute si pentru a impiedica reintrarea acestora sub piele.

Infectiile fungice

Din cauza caldurii si a transpiratiei excesive, mersul la sala si la piscina poate favoriza aparitia si inmultirea fungilor. Infectiile fungice reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme ginecologice pe timp de vara, in special din cauza ca petreci mult timp imbracata cu un costum de baie umed. Este necesar sa ai mereu schimburi de haine sau sa ai posibilitatea de a le usca, pentru a evita aparitia infectiilor de acest tip. Daca banuiesti ca ai o infectie fungica, mergi imediat la medic pentru a-ti prescrie tratamentul corespunzator.

Mancarimi si usturimi

Vara exista riscuri mai mari sa intretinem relatii sexuale ocazionale sau in locuri mai putin conventionale, precum piscine, lacuri, apa marii sau jacuzzi. Insa, aceste aventuri pot avea consecinte. PH-ul natural al vaginului este acid, iar contactul cu apa il poate face mai neutru sau alcalin, fiind un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

De asemenea, este indicat sa evitati contactele sexuale neprotejate sau pe cele care au loc in medii cu risc crescut de contaminare a bacteriilor. Daca nu folosesti prezervativul, pericolul de contaminare a unor bacterii si virusuri grave, precum HIV, virusul hepatitei B sau C si multe altele creste periculos de mult. Prin urmare, nu uita ca preventia este cea mai importanta metoda prin care poti tine la distanta neplacerile ce vin odata cu anumite afectiuni ginecologice.

Farmacistii Catena recomanda gelul intim Genera BIO pentru curatarea delicata a zonei intime, respectand fiziologia naturala a corpului. Mai multe detalii despre produs gasiti AICI!

Dr. Roxana Mateescu, Medic specialist geriatrie si gerontologie, medicina estetica si anti-aging, Centrul Medical Recumed, Telefon: 0742.354.442