Struguri

struguriEfectele terapeutice ale vitei-de-vie si ale strugurilor au fost cunoscute de mii de ani, iar in prezent se folosesc in diferite moduri. Fructe foarte bogate in vitamine si minerale, extrem de gustoase dar si sanatoase, strugurii sunt folositi pentru a indeparta migrenele, constipatia, indigestia, dar si oboseala. Din semintele de struguri presate la rece, mai recent se prepara uleiul cu recomandari atat ca tratamente interne, cat si ca tratamente externe.

Intern, uleiul din struguri se foloseste pentru a evita aparitia bolilor vasculare (arterioscleroza, arterita); pentru a preveni bolile de inima (ischemia cardiaca). De asemenea, acesta impiedica formarea tumorilor benigne (chist ovarian, fibrom uterin, adenom mamar); imbunatateste sistemul imunitar; imbunatateste functionarea sistemului nervos, ceea ce duce la evitarea aparitiei Alzheimerului; reduce colesterolul; previne aparitia varicelor, iar in cazul in care exista deja – poate micsora venele varicoase; reduce inflamatiile datorate reumatismului; mentine echilibrul hormonal; previne aparitia menopauzei premature; previne impotenta.

Extern, uleiul din struguri se foloseste cu succes in fragilitatea capilara; in tratarea pielii uscate si sensibile mai ales la frig; reda elasticitatea tenului prin folosirea regulata, mentinand hidratarea si impiedicand formarea ridurilor, intarziind astfel imbatranirea tenului.

Decoctul din frunze si/sau muguri de struguri este folosit in tratarea hemoroizilor, a diareei, hemoragiilor nazale, varice, obezitate, spondiloza. Compresele cu frunze de vita de vie presate sunt de un real ajutor in vindecarea furunculelor.

Vezi si alte plante cu S