Stomac sensibil? Iata cum scapi de probleme!

Stomac sensibil? Iata cum scapi de probleme!Ai des indigestii? Senzatia de prea-plin te deranjeaza dupa fiecare masa? Ti se face rau si ai greturi daca mananci prea mult? Iata cateva alimente care te ajuta!

Digestia este deseori perturbata din cauza consumului de alimente bogate in calorii, dar sarace in substante-balast, a lipsei de miscare, precum si a consumului redus de lichide.

 

 



Program pentru micul dejun

Incepeti dimineata cu un pahar de apa pe stomacul gol. Digestia poate fi reglata cu ajutorul prunelor uscate si a iaurtului. Faceti-va un obicei din a le consuma la micul dejun de cel putin 3 ori pe saptamana. De asemenea, daca aveti probleme cu constipatia evitati iaurturile cu continut ridicat de zahar si fructe, ciocolata sau ceaiul negru.

 

Dureri de burta? Te ajutam cu sfaturi!

Ceaiurile din plante proaspat preparate, din seminte de anason, de fenicul sau de chimen au un efect puternic linistitor asupra mucoasei gastrice. Ceaiul de menta regleaza totodata si digestia. Rozmarinul este cunoscut pentru combaterea proceselor de fermentatie. Sticlele calde sau saculetii cu samburi de cirese, incalziti in prealabil, puse pe abdomen, au un efect decongestionant. Acelasi efect il au si masajele pe abdomen cu ulei de fenicul sau unt de oregano, si chiar baile fierbinti cu lavanda sau valeriana.

 

Flatulenta… absolut jenanta!

Stomac sensibil? Iata cum scapi de probleme!Poate fi determinata de consumul de fasole, mazare, varza, aluaturi grele din cereale integrale, in combinatie cu zahar. Combaterea: consumul de alimente si mancaruri digerabile, cu continut de chimen, anason, fenicul, ghimbir, ienupar, cimbru. Este util si ceaiul din cate 10g seminte de chimen si de fenicul, precum si cate 5g de tintaura si gentiana, de la farmacie.

 

Arsuri stomacale? Ai grija la alimentatie!

Arsurile sunt, de cele mai multe ori, consecinta consumului de alimente care provoaca aciditate. Bananele si sucul proaspat de portocale astern un strat tampon impotriva acizilor, iar fulgii de cereale usureaza senzatia neplacuta de arsura. In caz de dureri acute, se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodium intr-o jumatate de pahar de apa si se bea.

 

Text: Alina Lupa