Stilul casual vs stilul office. Avantaje si dezavantaje

Stilul casual Vs Stilul office. Avantaje si dezavantaje2Hainele pe care ni le alegem ne definesc, uneori chiar fara sa ne dam seama, stilul vestimentar. Este adevarat ca multe persoane, in functie de locul unde isi desfasoara activitatea, trebuie sa se supuna unui dress code impus care nu este obligatoriu sa fie in concordanta cu stilul vestimentar propriu, insa, in timpul liber, tinuta pe care o purtam vorbeste despre noi… fara cuvinte. In continuare, vom aborda trasaturile generale ale celor doua stiluri de baza in moda, casual si office, si vom evidentia avantajele si dezavantajele adoptarii lor.



Stilul casual

Stilul casual este, fara indoiala, unul dintre cele mai purtate, gratie confortului si lejeritatii care il caracterizeaza. Ca dezavantaj, am putea puncta faptul ca nu se preteaza oricarui eveniment, fiind stilul adoptat atunci cand iesim in oras cu prietenii, la plimbare in parc, la un film, in vizita la rude sau, cu mici modificari, chiar la job. Daca esti pasionata de moda, atunci poti alege si combina piese vestimentare spectaculoase care sa te scoata din anonimat si sa dea tinutei un plus de unicitate si un farmec aparte. Stilul casual este caracterizat de blugi, tricouri largi, incaltaminte fara toc sau cu toc mediu si comod, geci si accente masculine. Astfel, poarta de la blugi skinny si pana la blugi boyfriend si blugi rupti in combinatie cu tricouri largi sau maieuri simple. Daca esti adepta rochiilor, atunci opteaza pentru cele supradimensionate de tip pulover. Camasile barbatesti sau blazerele cu accente masculine sunt si ele bine-venite in completarea acestui stil, cu atat mai mult daca iti doresti sa-l transformi in casual sport sau casual chic. Cat despre accesorii, esarfele, curelele, ochelarii, bijuteriile masive si gentile voluminoase sau tip sac sunt cele mai potrivite.

Stilul office

Stilul office impune respectarea anumitor reguli, fiind caracterizat de seriozitate si sobrietate. Este recomandat sa fie adoptat la intalnirile de afaceri, la birou, la interviurile de angajare sau oriunde se impune o tinuta decenta si rafinata. Desi are avantajul de a oferi eleganta si incredere purtatoarei, are si dezavantajul de a fi putin incomod din cauza pieselor vestimentare caracteristice. Mai exact, daca vrei sa adopti un stil business, nu trebuie sa-ti lipseasca din garderoba pantalonii lungi drepti sau tip pana, fusta trei sferturi cu talie inalta, rochia tip creion neagra, camasa, sacoul si pantofii stiletto. Cu toate ca directia stilului nu este data in mod deosebit de culori, de preferat sunt culorile inchise in partea de jos, combinate cu alb sau culori deschise in partea de sus. Bijuteriile nu trebuie sa iasa in evidenta, curelele trebuie sa fie subtiri, iar geanta ideala este cea de marime medie in culori uni ca negru, maro sau crem. De asemenea, trenciurile sau paltoanele sunt articole de baza care definesc acest stil.

Text: Madalina Manole