Sprancenele potrivite pentru tipul tau de fata

sprancenele-potriviteForma sprancenelor are un impact puternic asupra infatisarii unei persoane. Nicio alta trasatura nu influenteaza la fel de dramatic infatisarea unei persoane in aceeasi masura in care o fac sprancenele. Tocmai pentru ca acestea sunt atat de importante pentru intreaga fizionomie, iti venim in ajutor pentru a-ti arata cate tipuri de sprancene sunt, precum si forma care te avantajeaza. Ceea ce trebuie sa retii este ca nu ai nevoie de schimbari drastice, iar spranceana care ti se potriveste este cea care se contureaza dupa forma naturala, in proportie de cel putin 50%. Iata cele cinci tipuri de baza de sprancene:



Spranceana forma rotunda

Aceasta forma se potriveste, in special, femeilor care au fata patrata sau barbia ascutita, cu oase proeminente. Sprancenele cu forma rotunda „indulcesc” putin trasaturile fetei.

Spranceana forma ascutita

Este potrivita pentru formele de fata diamant sau rotunde. Aceasta are un efect de lifting asupra trasaturilor fetei sau a ochilor in forma descendenta.

Spranceana forma arcuita

In opinia specialistilor, acest tip de spranceana este forma cea mai apropiata de perfectiune. Este asemanatoare formei ascutite, dar cu rotunjimi care dau eleganta si finete.

Spranceana forma „S” sau curbata

Este recomandata, in special, formei de fata patrata. Ofera un aer profesional.

Spranceana forma plata

Este recomandata pentru forma de fata alungita sau pentru femeile care isi doresc un look cat mai natural.

Iata ce forma de spranceana trebuie sa alegi, in functie de fizionomia ta:

Pentru fata ovala: se poate adopta orice tip de spranceana, insa poti evita sprancenele foarte ascutite, deoarece acestea nu fac altceva decat sa „inaspreasca” trasaturile frumoase ale fetei ovale. Fata ovala este forma perfecta de fata. Incercam mereu, prin machiaj, sa corectam alte tipuri de fete pentru a ajunge la un aspect oval.

Pentru fata rotunda: forma de sprancene arcuite este cea mai indicata. De evitat forma exagerat de ascutita sau sprancenele rotunde sau plate.

Pentru fata patrata: sunt indicate formele rotunjite, uşor arcuite, in forma de „S”. Pastreaza linia sprancenei mai groasa perntru a echilibra linia mandibulei.

Pentru fata diamant: forma arcuita si rotunjita, sunt ideale in acest caz, pentru a reduce din latimea tamplelor. Se evita forma plata care va accentua latimea fetei.

Pentru fata alungita: cea mai avantajoasa forma este cea plata. De evitat formele arcuite care nu fac altceva decat sa adauge, vizual, lungimea fetei.

Pentru fata inima: cea mai potrivita forma de sprancene este cea arcuita. Sprancenele sunt partea superioara a inimii, iar barbia este baza. De evitat forma plata, deoarece aceasta dezechilibreaza si mai mult trasaturile fetei.

Totodata, mai trebuie sa tii seama de lungimea care ar trebui sa o aiba spranceana. In poza de mai jos se stabileste cu ajutorul unor linii (pe care le poti trasa cu o rigla) unde ar trebui sa inceapa si sa se sfarseasca spranceana: cu rigla tinuta vertical din dreptul narii se stabileste unde sa inceapa, iar cu rigla din dreptul narii tinuta ca sa vina direct la exteriorul coltului ochiului se arata unde trebuie sa se sfarseasca spranceana. Linia din mijloc arata cum se stabileste punctul potrivit unde ar trebui sa se faca arcuirea: de la exteriorul narii rigla se tine ca sa „treaca” prin centrul irisului, iar punctul unde va intalni spranceana este punctul cel mai inalt al arcuirii.

sprancene

Text: Alexandra Comanescu