Si parul are nevoie de-o vacanta! 6 moduri in care trebuie sa-l menajezi

Placa de par, fohnul si produsele de hairstyling degradeaza structura firului de par, iar fara o ingrijire atenta si personalizata acesta devine casant, lipsit de stralucire, fara volum si din ce in ce mai rebel. In plus, factorii de mediu au si ei partea lor de vina. Expusa zilnic agresiunilor, podoaba capilara are de suferit.

Coafura de zi se transforma pentru party! 

Alimentatia ocupa si ea un rol important in ceea ce priveste sanatatea si, implicit, frumusetea parului, iar alegerea produselor potrivite trebuie facuta cu atentie. La toate acestea se adauga si cateva obiceiuri gresite.



Apa calduta, nu fierbinte

Desi temperaturile au scazut si simtim nevoia sa facem dusuri fierbinti, apa foarte fierbinte nu este recomandata cand vine vorba de spalarea parului. Pielea beneficiaza in mod natural de un film hidrolipidic cu rol de protectie. Apa fierbinte agreseaza scalpul, astfel incat pielea se usuca, pot aparea cojile, matreata si, in plus, parul se va electriza. Spala-l cu apa calduta pentru a deschide cuticulele si a indeparta murdaria si clateste-l cu apa rece pentru a inchide cuticulele.

Renunta la obiceiul de a-l spala des

Hairstylistii spun ca parul ar trebui spalat de doua ori pe saptamana si doar cu produse care au la baza formule blande, hranitoare, bogate in vitamine si extracte naturale care intaresc radacina. Daca-l vei spala in fiecare zi sau chiar o data la doua zile il vei obisnui gresit si se va ingrasa mai repede, capatand acel aspect neingrijit. Intre spalari poti folosi un sampon uscat si-l poti aranja cu mainile.

Foloseste corect produsele

Si aceasta este o etapa importanta. Samponul ar trebui aplicat pe scalp si pana la jumatatea lungimii parului, iar balsamul de la jumatate in jos.

Daca te intrebi care este explicatia, atunci afla ca unele sampoane pot contine ingrediente mai agresive, in timp ce balsamul poate incarca radacina firului de par. Pentru un par hranit aplica o masca speciala doar pe varfuri, infasoara-le intr-un prosop si asteapta 10-15 minute. Clateste si vei simti diferenta.

Coloreaza-l fara parabeni

Opteaza pentru o vopsea de par pe baza de proteine vegetale, uleiuri si pigmenti naturali. Absenta amoniacului si a parabenilor tine la distanta alergiile, iritatiile, precum si mirosul neplacut. Astfel de ingrediente confera stralucire parului, volum, suplete si il hidrateaza chiar in timp ce-l vopsesti.

Ce tunsori si nuante de par NU se mai poarta in 2018! 

Nu trebuie sa-ti mai faci probleme ca parul se va degrada dupa vopsire, culoarea fiind una de durata. Uleiurile vegetale au rol de revitalizare a parului, in timp ce uleiurile esentiale ii mentin stralucirea, pigmentii garantand o culoare bogata.

Masajul capilar imbunatateste circulatia

Masajul capilar are rolul de a imbunatati circulatia, stimuland cresterea parului. Fie ca alegi sa-l faci inainte de a te spala pe cap, in timp ce te speli sau dupa, plimba-ti degetele pe tot scalpul, cu miscari circulare. Pentru o experienta relaxanta, inainte de a face baie maseaza-te aplicand pe buricele degetelor cateva picaturi de ulei esential de rozmarin, levantica sau menta. Maseaza cel putin 5 minute!

Coafeaza-l natural

Daca te gandesti cum ai putea obtine bucle in mod natural, fara a folosi ondulatorul, iti dezvaluim noi secretul. Dupa ce ti-ai spalat parul lasa capul in jos si pune un prosop pe o suprafata dreapta.

Ruleaza prosopul inspre radacina, prinzand parul la mijloc, pana cand podoaba capilara este in totalitate acoperita. Infasoara lungimile prosopului la baza gatului si asteapta ca parul sa se usuce. Este un proces de durata, care insa da rezultate.

Beauty adviserii Catena recomanda tonicul energizant ParuSan, un concentrat de ingrediente active care ajuta la combaterea pierderii difuze a parului. Are in compozitie biotina, L-arginina, vitamina E, precum si o substanta speciala, numita AnaGain, pe baza de extract de lastari de mazare, ale carei efecte pozitive au fost confirmate in mod stiintific. Mai multe detalii despre produs gasesti AICI.

Text: Ruxandra Dumitrescu