Sfaturi pentru sănătatea rinichilor – recomandări de ceai pentru rinichi

Sănătatea rinichilor trebuie să te preocupe pentru că aceștia au rol vital în procesul de detoxifiere a organismului.

Pe parcursul anului poți urma cure cu ceai pentru rinichi care să-i ajute să-și îndeplinească rolul cu succes.

Farmaciștii Catena recomandă UroSuport Forte de la Naturalis, un supliment natural, cu o formulă complexă, care face ca lupta cu infecțiile urinare și alte probleme ale tractului urinar să fie câștigată mult mai ușor.

Este incredibil cum fiecare organ din corp are funcții clar stabilite și, mai ales, cum se sprijină între ele în diferite procese! Odată afectat unul dintre organe, situația se complică pentru întreg organismul.

Pe lângă curele cu ceai pentru rinichi, important este să te alimentezi cât mai sănătos, să faci mișcare, să te hidratezi și să gestionezi perioadele stresante.

Înțelegând de ce sunt importanți rinichii și cum îi poți ajuta pe parcursul vieții, vei putea preveni afecțiuni sau boli grave.



Rolul rinichilor în organism

Sub forma unor boabe de fasole, rinichii sunt o pereche de organe situate în partea posterioară a abdomenului (lombară), de o parte și de alta coloanei vertebrale.

Rolul principal este de a curăța sângele de toxine și a elimina deșeurile, dar și de a menține echilibrul electrolitic.

Iată 6 dintre funcțiile rinichilor:

  • Reglează tensiunea arterială pe termen lung,
  • Mențin echilibrul electroliți-apă, raportul între fluide și minerale și când este necesar, face modificări precum: creșterea reabsorbției apei, crește concentrația de urină sau permite apei să se întoarcă în organism,
  • Gestionează nivelurile de lichid și echilibrul electrolitic,
  • Elimină reziduurile prin urină: ureea și acidul uric,
  • Reabsoarb nutrienți unde este nevoie: sodiu, potasiu, magneziu, apă, glucoză, aminoacizi, etc.
  • Se ocupă de secreția compușilor activi precum: eritropoietina, renina, calcitriolul, vitamina D, etc.

Poți ajuta rinichii dacă bei ceai pentru rinichi. Unele, sprijină și curățarea organelor.

7 sfaturi pentru buna funcționare a rinichilor

Sunt mai multe măsuri pe care trebuie să le ei ca să te bucuri de rinichi sănătoși. Pe lângă curele regulate cu ceai pentru rinichi, ai grijă să:

  1. Adopți un regim alimentar sănătos și echilibrat.
  2. Dacă suferi de diferite afecțiuni sau boli, gestionează-le cât mai bine pentru a-ți proteja rinichii.
  3. Fă-ți un obicei din mișcarea zilnică! Va reduce riscul diferitor afecțiuni sau boli care pot afecta și rinichii.
  4. Consumă suficientă apă! Cura cu ceai pentru rinichi ajută, dar apa face parte din rutina zilnică (4-6 pahare).
  5. Nu face abuz de suplimente alimentare și vitamine, pun presiune pe rinichi.
  6. Încearcă să găsești un echilibru și în consumul de sare, alcool și tutun.
  7. Nu ezita să faci screening renal, dacă suferi de hipertensiune arterială sau diabet, probabil, faci periodic.

Câteva posibile cauze, comune, ale afecțiunilor renale:

  • Consumul analgezicelor pe termen lung
  • Abuzul de alcool
  • Consumul de litiu îndelung. Aceste tratamente necesită supraveghere medicală
  • Acumularea de imunoglobulină A, progresează lent, dar poate conduce la insuficiență renală

Ai grijă de rinichii tăi, dar dacă vrei să consumi ceai pentru rinichi, vorbește, mai întâi, cu medicul tău și urmărește contraindicațiile!

7 tipuri de ceai pentru rinichi care te ajută

În afara faptului că prin consumul de ceai pentru rinichi ajuți organele, beneficiezi și de vitamine.

Aceste 7 resurse naturale îți vin în sprijin pentru a-ți pregăti un bun ceai pentru rinichi:

1.     Ceai pentru rinichi din cozi de cireșe.

Este bogat în flavonoide, săruri de potasiu și tanin. Restabilește echilibrul de la nivelul mucoasei vezicii urinare. Are o puternică acțiune antiinflamatoare și reduce disconfortul sau durerea la urinare.

Poți cumpăra cozile de cireșe din comerț sau să le aduni și să le lași la uscat pentru a prepara ceai pentru rinichi.

Ceaiul se realizează într-un vas de 250 ml cu apă clocotită, o linguriță de cozi de cireșe și lăsat la infuzare pentru 5-10 minute.

Strecoară lichidul iar când ajunge la temperatura camerei îndulcește cu o linguriță de miere. Poți consuma acest ceai pentru rinichi 1-2 căni pe zi, într-o cură de 30 de zile.

Farmaciştii Catena recomandă ApetitSlim de la Naturalis, un supliment alimentar pentru slabit, care contine extracte din plante, vitamine si minerale pentru controlul senzatiei de foame, prevenind renuntarea la dieta sanatoasa.

2.     Ceai de păpădie

Este un bun ceai pentru rinichi, dar participă și la detoxifiere. Aroma lui este greu de suportat pentru multe persoane, îl poți amesteca cu cel de salvie sau mușețel.

Aduce multe beneficii căci este și un bun hepatoprotector, tonic pentru organism și reduce inflamațiile.

Infuzia de ceai pentru rinichi din păpădie se face în 250 ml de apă fierbinte, 10 grame de frunze uscate (o linguriță), acoperit pentru 10 minute.

Strecoară ceaiul și când a ajuns la temperatura camerei, îndulcește cu miere. Poți să-l consumi pentru maxim 3 săptămâni, 1-2 căni pe zi, înainte de mese.

3.     Ceaiul verde

Este bun să-l consumi preventiv. Acest ceai pentru rinichi te va feri de multe probleme. Studiile au arătat că este bun în prevenirea unui spectru larg de boli și leziuni renale.

Îl prepari într-un vas de 250 ml de apă clocotită, adaugi 2 pliculețe de ceai verde, acoperi 10 minute. Scoți pliculețele și poți adăuga miere. Îl poți consuma de 2 ori pe săptămână pentru o cură de maxim 3 luni.

4.     Ceai pentru rinichi din flori de soc

Pe perioada verii este ideal să-l pentru că este răcoritor. Acest ceai pentru rinichi are și un rol ușor diuretic.

Ceaiul de soc sprijină tractul urinar, dar este benefic și în momentele de răceală stimulând sistemul imunitar și detoxifierea organismului.

Acest ceai pentru rinichi îți va susține funcția renală și s-a dovedit de ajutor în problemele de litiază renală și nisip.

Ceaiul de soc se prepară într-un vas cu 250 ml de apă clocotită în care adaugi 2 lingurițe de flori de soc uscate și acoperi pentru 10 minute. Strecori ceaiul și îndulcești cu miere. Poți bea acest ceai pentru rinichi de 2-3 ori pe săptămână.

5.     Ceai de merișor

Este bogat în arbutină, deci are rol antiseptic și este de folos în tratarea ușoarelor infecții urinare.

Un ceai pentru rinichi de merișor se face atât din fructele uscate cât și cu pliculețele din comerț.

Într-un vas cu 250 ml de apă clocotită adaugă merișoarele uscate (1-2 lingurițe) sau pliculețul și acoperă pentru 10 minute. Strecoară sau îndepărtează pliculețul și adaugă miere. Îl poți consuma cald sau rece, 2-3 căni pe zi, între mese.

6.     Ceai pentru rinichi din mătase de porumb

Este recunoscut pentru Vitaminele B6, C, E K, săruri de calciu și potasiu.

Acest ceai pentru rinichi poate fi un bun remediu pentru pietrele la rinichi, are un efect antiseptic și antiinflamator.

Ceaiul din mătase de porumb se prepară într-un vas de 250 ml de apă clocotită, 2 linguri de mătase mărunțită și acoperit pentru 15 minute. Strecori ceaiul și îl poți consuma într-o cură de 10 zile, 2-3 căni pe zi.

7.     Ceai din flori de coada șoricelului

Deși nu este la fel de puternic ca celelalte tipuri de ceai pentru rinichi, are un efect antiseptic, antiinflamator. Este benefic în recurența cistitei dacă este consumat în cure de 2-3 luni.

Se adaugă 1 linguriță de coada șoricelului în 250 ml de apă clocotită și se lasă la infuzare pentru 5 minute. După strecurare, este indicat să-l consumi neindulcit, 1-2 căni pe zi.

Aceste ceaiuri sunt recunoscute ca fiind diuretice, nu le consuma dacă ai probleme de deshidratare. Oprește consumul oricărui ceai pentru rinichi dacă apar neplăceri.

Ține minte că orice cură de ceai pentru rinichi dorești să urmezi, este important să consulți medicul, mai ales dacă există o sarcină, urmezi tratamente medicamentoase sau alăptezi.