Sfaturi pentru o relatie de cuplu solida

Sfaturi pentru o relatie de cuplu solidaO relatie de cuplu inseamna mult mai mult decat a avea pe cineva langa tine, mult mai mult decat a avea un umar pe care sa plangi sau un stalp atunci cand te simti doborata. O relatie de cuplu inseamna munca de cladire si temelie puternica, compromisuri, respect, angajament ca il vei face fericit pe celalalt si lista ar putea continua. Pentru a consolida o relatie ai nevoie de timp dar si de o multitudine de ingrediente. Mai jos iti prezentam cateva dintre acestea.

 



Aveti incredere si respectati-va unul pe altul!

Increderea si respectul sunt ingredientele de baza care dau aroma relatiei, cu alte cuvinte, sunt la fel de necesare ca si sarea si piperul intr-o bucatarie. Cand una dintre cele doua se pierde, atunci relatia va schiopata si usor, usor se va indrepta catre esec.

 

Tineti cont de dorintele si necesitatile celuilalt!

Cand ne referim la satisfacerea necesitatilor, ei bine, ne referim la ambii parteneri. Balanta dorintelor si a necesitatilor trebuie mentinuta permanent in echilibru. Daca tu stii exact ce-ti doresti de la celalalt si de la voi, atunci afla si ceea ce-si doreste partenerul de la tine si de la relatia voastra, pentru a putea continua in armonie si intelegere. Incearca pe cat posibil sa fii fericita si implinita, facandu-l in acelasi timp si pe partener fericit si implinit.

 

Inlaturati temerile!

Orice persoana are temeri, unele vizibile, altele mai ascunse, insa in momentul cand esti intr-o relatie, aceste temeri trebuie sa dispara. Poate parea mai ciudat, dar este mult mai sanatos sa vorbesti cu partenerul tau despre fricile pe care le ai, fie ca sunt cu privire la el, la relatie sau pur si simplu la viata, si impreuna sa incercati sa le depasiti. Nu uita ca un cuplu imparte bune si rele deopotriva si impreuna sunteti mult mai puternici!

 

Invatati sa va ascultati reciproc!

In general, femeilor le place sa vorbeasca mult si sa asculte putin, iar comunicarea este esentiala in orice cuplu. Invatati sa va ascultati partenerul si astfel veti observa cate laturi necunoscute ale sale vi se vor revela dintr-o data. In plus, ascultandu-l mai mult, il vei intelege mai bine si ii vei demostra interesul pe care il ai fata de el si fata de relatie.

 

Nu amanati rezolvarea problemelor!

Problemele trebuie rezolvate in momentul in care s-au petrecut si nu ulterior. Este o greseala sa amanati o discutie bazata pe o neplacere simtita sau un inconvenient avut deoarece in acest timp veti acumula sentimente negative care va vor imbolnavi relatia. Daca amandoi sunteti calmi si dispusi sa solutionati conflictul, atunci asezati-va la masa rotunda si discutati. Cand ati ajuns la o cale de mijloc, angajati-va reciproc ca veti uita incidentul si niciodata nu-l mai reactualizati, mai ales sub forma de repros.

 

Acceptati si sprijiniti partenerul!

Nu exista un om perfect, asa ca nu-l cauta si nici nu incerca sa-l transformi pe cel de langa tine in barbatul ideal. Invata sa accepti oamenii asa cum sunt, cu bune si rele, si sprijina-ti perechea in actiunile pe care le inteprinde. Intr-o relatie solida, sprijinul trebuie sa fie reciproc, astfel daca unul cade, celalalt sa fie acolo pentru a-l ridica.

 

Traiti prezentul si uitati trecutul!

Daca va doriti o relatie sanatoasa si de lunga durata, incepeti de la zero, impreuna, lasand in spate traumele si dezamagirile relatiilor trecute. Bucurati-va de fiecare moment impreuna, descoperiti-va neincetat noi pasiuni si noi dorinte, petreceti timp cu familiile voastre si cu prietenii apropiati si… traiti in prezent, fara amintiri bolnavicioase si destructibile din trecutul amoros.

 

Text: Madalina Manole