Selfie-urile interzise!

selfie-uri-interziseProfesionisti sau nu, pe toti ne fascineaza fotografia, cu totii incercam sa patrundem in aceasta lume a ei, sa ramanem cu o amintire frumoasa din fiecare loc in care mergem. Vrem sa ne laudam prietenilor, sa aratam lumii pe unde am mai colindat si, mai ales, ce am vizitat. Dar, din pacate, cateva dintre cele mai frumoase atractii turistice din lume sunt doar de vizitat si cam atat, si asta pentru ca toate instrumentele de fotografiat sunt interzise (aparat foto, telefon, tableta etc.).



In Coreea de Sud se monitorizeaza dispozitivele pentru selfie-uri

Coreea de Sud nu a adoptat inca nicio lege privind selfie-urile, dar recent a adoptat una referitoare la suporturile pentru pozele de tip selfie, un dispozitiv popular care pe care poti monta un telefon si iti poti face instantaneul. Aceste dispozitive te ajuta sa iti faci mult mai usor si mult mai bine selfie-uri din multe unghiuri, dar sunt conectate la telefonul tau prin bluetooth, ceea ce inseamna ca pot fi folosite pentru a-ti accesa datele personale. Coreea de Sud urmareste aceste dispozitive printr-o agentie guvernamentala care monitorizeaza telecomunicatiile.

Muzeul Palatului din Beijing a interzis dispozitivele pentru selfie-uri

Muzeul Palatului, denumit si Orasul Interzis, este o atractie turistica foarte populara in Beijing, dar in acelasi timp extrem de delicata. Din acest motiv, oficialii chinezi au interzis selfie-urile sustinand ca acestea reprezinta un risc pentru obiectele expuse si, de asemenea, pentru celelalte persoane, mai ales in zonele aglomerate.

Lacul Tahoe din California interzice selfie-urile in Parcul National!

Stafful Lacului Tahoe, de la granita California-Nevada, solicita turistilor sa nu faca poze ursilor, in mod special selfie-uri in care sunt cu spatele catre ursii suparati. Numarul mare de selfie-uri cu ursi pe fundal prezinta o problema de siguranta, conform puratorului de cuvant al parcului. Este imposibil sa fi uitat un incident din 2013 cand un cuplu care se afla in safari a fost sfasiat de rinoceri, asta dupa ce ghidul lor le-a sugerat sa se apropie de animale pentru a face o poza mai reusita.

Muzeul Van Gogh din Amsterdam nu este de acord cu fotografierea tablourilor

Muzeul a interzis fotografiatul pana in mai 2013, apoi le-a dat din nou voie turistilor sa se fotografieze in martie 2014. Administratia muzeului sustine ca fotografierea intr-unul dintre cele mai populare obiective turistice din Amsterdam a cauzat tensiuni intre cei care voiau sa fotografieze si cei care doar doreau sa priveasca tablourile.

Selfie-urile in Mecca nu respecta principiile islamice

Pelerinajul este o excursie sfanta, dar progresul tehnologiei aduce conflicte deoarece tinerii musulmani folosesc dispozitive media pentru a se fotografia in timpul pelerinajului. Mai multi clerici si savanti au rugat oamenii sa se abtina din a posta selfie-uri, in special cele in care viziteaza orasul sfant, sustinand ca asemenea poze nu sunt in concordanta cu principiile islamice.

Capela Sixtina are, in principiu, interzis la fotografiat!

Capela Sixtina a interzis fotografierea, inclusiv a celebrelor picturi ale lui Michelangelo. Interdictia dateaza din 1980, cand Vaticanul a strans trei milioane de dolari pentru renovare de la o televiziune din Japonia in schimbul unor drepturi de filmare si fotografiere a artei din interiorul capelei. Desi interdictia exista in continuare din punct de vedere tehnic, multi turisti reusesc sa faca poze!

Plaja Garoupe isi doreste exclusivitate

Francezii pretuiesc exclusivitatea chiar si in vacante. Plaja Garoupe din sudul Frantei a interzis selfie-urile, afirmand ca distribuirea constanta a fotografiilor strica adevarata experienta de pe plaja. „Plajele Garoupe sunt printre cele mai fascinante si vechi plaje din toata Franta. Vrem ca oamenii sa se poata bucura de plaja exclusivista, nu sa isi petreaca timpul laudandu-se prietenilor de acasa”.

In New York nu ai voie sa te fotografiezi cu tigrii!

New York a devenit primul stat din America ce a scos in afara legii persoanele care au contact direct (sau isi fac poze) cu animale periculoase, cum ar fi leii, tigrii si leoparzii, in spatii precum gradinile zoologice. Desi politicianul care a sustinut proiectul de lege afirma ca platformele de socializare nu au reprezentat singura motivatie din spatele legii, un trend ascendent al selfie-urilor cu tigrii pe retelele de socializare a jucat un rol major. Cei care incalca legea pot primi amenzi intre 500 si 1.000 de dolari.

Text: Maria Camelia Diaconu