Scortisoara este un condiment cu o aroma placuta, ce se utilizeaza destul de frecvent la prepararea dulciurilor si nu numai, insa foarte multa lume uita de beneficiile scortisoarei asupra sanatatii. Scortisoara provine dintr-un arbore tropical, originar din India, Sri Lanka, Bangladesh si Nepal.
In medicina traditionala chineza, scortisoara este utilizata datorita calitatilor sale de incalzire, fiind folosita de obicei in combinatie cu ghimbirul, pentru a indeparta raceala. De asemenea, vindecatorii chinezi folosesc scortisoara pentru a trata afectiunile asociate rinichilor.
Indienii intrebuinteaza scortisoara pentru a stimula circulatia, ajutand asadar la indepartarea impuritatilor din sange si la circulatia sangvina, ceea ce asigura o cantitate mai mare de oxigen in celulele corpului.
In combinatie cu mierea de albine si cu apa fierbinte, respiratia urat mirositoare poate disparea daca se face gargara cu acest amestec in fiecare zi. De asemenea, oboseala poate fi indepartata cu ajutorul pudrei de scortisoara, in acelasi amestec de miere cu apa, consumandu-se cate un pahar in fiecare dimineata si unul la pranz. Poate tine loc cu succes cafelei.
Scortisoara atenueaza impactul alimentelor care cresc nivelul de zahar din sange si poate reprezenta un real sprijin pentru persoanele care au diabet de tip II, imbunatatind sensibilitatea la insulina.
Text: Ruxandra Raica