Odata cu venirea pe lume a micutului tau, apar o multime de schimbari. In primele luni, toata atentia se indreapta asupra lui, asa ca orarul si stilul de viata sufera modificari. Corpul trece si el de-a lungul sarcinii prin numeroase transformari, iar vergeturile se numara printre semnele ramase dupa sarcina. Din pacate, nu putem scapa in totalitate de vergeturi, insa ele pot fi estompate, iar aspectul pielii, imbunatatit.
Ce sunt vergeturile
Exista mai multe cauze ale vergeturilor, iar printre acestea se numara schimbarile hormonale din sarcina, acumularea kilogramelor in plus, deteriorarea fibrelor elastice ale pielii etc. Apar in zone precum coapse, stomac, dar si pe sâni, ca urmare a faptului ca aceasta crestere in greutate are loc destul de repede (perioada celor noua luni), iar pielea nu poate tine pasul cu toate aceste schimbari. Specialistii recomanda utilizarea cremelor antivergeturi inca din perioada sarcinii, dar iata ce putem face pentru a le estompa dupa nastere.
Masajul cu uleiuri
Masajul reda elasticitatea tesuturilor si estompeaza vergeturile; in plus, pielea devine catifelata si placuta la atingere. Daca ai o crema hidratanta favorita, pune si câteva picaturi de ulei de vitamina E si maseaza zonele cu vergeturi in mod regulat. Obtine un amestec din ulei de masline, apa si otet si aplica-l pe portiunile cu vergeturi seara de seara. De foarte mare ajutor sunt si uleiurile de migdale, cocos si avocado, deoarece contin antioxidanti si acizi grasi, hranesc pielea si contribuie la refacerea ei.
Aloe vera
Antioxidantii din aceasta planta ajuta la regenerarea celulelor si repara fibrele de colagen deteriorate. Ai nevoie de o frunza proaspata de aloe vera. Stoarce frunza pentru a extrage gelul si aplica direct pe vergeturi. Maseaza câteva minute si clateste cu apa calduta. De asemenea, poti amesteca gelul cu boabe de cafea proaspat macinate. Aplica pasta pe zonele cu vergeturi, maseaza 3-5 minute, lasa sa actioneze 15 minute si indeparteaza cu un prosop inmuiat in apa calda. Repeta procesul o data pe zi, timp de o luna, si vei observa rezultatele.
Scrubul cu zahar
Scrubul cu zahar este un alt remediu impotriva vergeturilor. Amesteca o lingura de zahar brun cu câteva picaturi de suc de lamâie si cu o cantitate foarte mica de ulei de migdale. Aplica direct pe vergeturi si maseaza pentru a exfolia pielea moarta. Fa asta inainte de baie, de 2-3 ori pe saptamâna. Daca tot vorbim despre zahar, ar trebui sa stii ca nu trebuie sa consumi sucuri care contin zahar, deoarece acestea te vor deshidrata; in schimb, bea apa − consumul de apa te ajuta sa ai o piele frumoasa.
Peelingul chimic
Peelingul chimic reprezinta o metoda de inlaturare a straturilor superficiale ale pielii. Exista mai multe tipuri de peelinguri chimice care folosesc diferite substante; tocmai de aceea, doar medicul poate recomanda o astfel de procedura, deoarece aceste substante pot ajunge in laptele matern. Peelingul imbunatateste textura pielii si stimuleaza sinteza de colagen.
Laserterapia
Presupune estomparea vergeturilor, nu indepartarea lor definitiva. Sunt mai multe tipuri de laserterapie. La unele se poate apela in stadiul incipient in care vergeturile au acea culoare rosie sau purpurie. Energia laserului este absorbita de vasele de sânge aflate sub vergeturi, iar culoarea lor se modifica in alb.
Beauty adviserii Catena recomanda produsele Me&Mom. Daca iti doresti o ingrijire adecvata a pielii in timpul sarcinii, atunci cu siguranta vei fi incantata de Emulsia antivergeturi Me&Mom! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.
Text: Ruxandra Dumitrescu