“La Rochefocauld: dragostea este asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor.”
Cred in aceasta rubrica. Ea se adreseaza tuturor varstelor. Parte din ea este izvorata din propria experienta, completata cu lecturi si discutii cu oameni mai tineri, mai maturi, care iubesc, sunt iubiti, au experiente de viata fericite sau mai putin fericite, dar care merita sa traiasca frumos povesti de dragoste si sa nu renunte la sperante.
Sarutul este o placere. Sarutul este o explicatie a ceea ce simti. Sarutul este un simbol al dragostei, un gest al oamenilor care se iubesc. Cand esti indragostit si toata fiinta ta vibreaza, sarutul este cel mai frumos mod de a transmite asta persoanei iubite. Ne sarutam pentru ca iubim sau pentru ca…ne place.
Medical, sarutul ar putea fi explicat ca o stimulare a unor terminatii nervoase extrem de sensibile, insotita uneori de un schimb de fluide de cele mai multe ori placut. Se spune ca un sarut pe zi te tine departe de dentist fiindca sarutul determina un flux salivar ce reduce producerea de acizi ce sustin formarea placii bacteriene. E o ipoteza, dar nu cea care ne intereseaza acum.
Sarutul este un fapt si o reactie importanta in “gestionarea” relatiei amoroase. Sexy, senzual, rafinat sau intens, e de preferat sa fie bine inca de la inceput. Maniera in care este perceput primul sarut cu persoana pe care o indragesti poate influenta mersul unei eventuale relatii pe mai departe.
Nu-i asa ca ca va amintiti de primul sarut ? In mod sigur nu ai cum sa-l uiti. De obicei sarutul este primul pas spre o relatie. Cand atractia dintre doi oameni atinge un nivel maxim sarutul apare invariabil. In scrierile Kama Sutra sunt descrise ierarhic cateva tipologii ale sarutului, cum ar fi : sarut usor, moderat, apasat si contractil. Tot in acele scrieri se spune ca daca reusesti sa combini aceste variante de sarut ai obtinut sarutul perfect.
In “arta” sarutului se spune ca priceperea consta si in alegerea momentului in care e bine sa se intample acest lucru. Felul in care reusesti sa profiti de sincronizarea cu partenerul sau cand reusesti sa “zapacesti” o femeie cu usoare atingeri ale buzelor si sa alegi momentul in care sa saruti pasional, intens, sunt lucruri care au importanta in obtinerea unui efect sensorial superb. E important sa stim ca “alegerea” momentului cel mai potrivit pentru un sarut reusit depinde si de cat de atenti suntem la respiratia partenerului. Trebuie avuta in vedere mentinerea unei igiene bucale corecte. Periajul dentar este foarte important inainte sa pleci la intalnire. E foarte neplacut sa saruti o persoana cu o respiratie urat mirositoare. Ai grija ce mananci inainte de intalnire si de un eventual sarut. La urgenta, foloseste guma de mestecat sau bomboanele mentolate, ce te pot ajuta sa-ti recapeti o respiratie mai proaspata. Ai grija de buzele tale. Foloseste un balsam de buze hidratant sau asa numitul gloss de buze dar nu in exces ci doar cat sa obtii o hidratare usoara a buzelor astfel incat sa nu te duci la intalnire cu buzele crapate. Daca totusi ai uitat sa-ti “aranjezi” buzele inaintea unui sarut, mai ai o sansa: musca-ti usor buzele si umezeste-le cu limba inainte de sarut. Vei avea niste buze mai senzuale si de culoare rosu-aprins., adica mai sexy. Incerca sa savurezi momentul sarutului. Inainte ca buzele voastre sa se atinga, inchide ochii si vei simti o senzatie deosebita.
Sarutul poate fi clasificat in mai multe tipuri:
Sarut cu buze inchise este un gen de sarut ce se intampla in momentul in care nu te simti atras de persoana din fata ta. Este genul de sarut formal si o varianta prin care te desparti de cineva cu care vrei sa pastrezi doar o relatie amicala.
Sarut cu buze deschise este un gen de sarut in care buzele tale se suprapun peste cele ale partenerului. Trebuie sa prinzi buza inferioara sau buza superioara a partenerului intre buzele tale si sa o saruti delicat.Nu incerca sa-ti tii respiratia. Respira pe nas usor, relaxat si savureaza momentul.
Sarutul timid sau cuminte se intampla in general la prima intalnire, usor reticent si fara mult zgomot.
Cel mai interesant si cel mai popular dintre toate tipurile de sarut este fara doar si poate sarutul frantuzesc.Acest fel de sarut presupune “intalnirea” limbilor celor doi parteneri, fapt ce produce o senzatie de exceptie.
Sarutul frantuzesc nu prea are reguli si nu prea are nevoie de preludiu. In momentul in care partenerii se doresc unul pe celalalt orice gest sau “manevra” pregatitoare nu prea are sens. Pasiunea este elementul cheie al acestui sarut. Fiecare partener are un stil propriu cand vine vorba de utilizarea limbii. Limba este un organ usor naravas si destul de greu de stapanit cand vine vorba de sarut. In acelasi timp combinatia dintre anatomia cavitatii orale, deschiderea maxilarului si lungimea limbii contribuie la obtinerea unui sarut frantuzesc ideal. Imaginatia va ajuta mult sa va descoperiti unul pe celalalt si sa va apropiati atat fizic dar si sentimental.
Sarutul frantuzesc poate sa inceapa prin miscari usoare si atingerea subtila a buzelor partenerului fara sa folosim limba. Deschide usor buzele in timp ce te apropii de buzele partenerului si in momentul in care ai contact cu buzele acestuia strecoara-ti limba intre buzele sale intredeschise si “exploreaza” usor imprejurimile. Nu uita sa ramai relaxat si sa respiri pe nas. Dupa acest fel de sarut e bine sa alternezi cu saruturi variate pentru a face experienta mai placuta.
Am ales o maxima care defineste sarutul intr-un fel anume: “Sarutul este acel lucru pentru care intotdeauna cererea este mai mare decat oferta.” sursa este tiptoptens.com.
Text: Vladimir Toma