Sarea naturala, de mare, nu este mai sanatoasa decat cea de masa, este concluzia unui studiu recent. Vanzatorii de sare naturala au reusit, se pare, sa castige foarte multi bani pana acum ca urmare a lipsei unor studii clare care sa faca o comparatie intre sarea de mare si sarea normala, de masa.
Bucatarii de renume alegeau pana acum sarea de mare pentru ca este naturala si contine minerale. Pe de alta parte, este si de 19 ori mai scumpa decat cea obisnuita. Iar acest pret nu este justificat, tinand cont ca, pentru sanatate, aceasta nu este mai buna decat sarea normala.
Clorura de sodiu se gaseste atat in sarea de mare, cat si in cea din zacamintele aflate in munti precum Himalaya. Studiul a analizat 7 tipuri de sare existente pe piata (sare de mare, sare din roca si sare de masa) si a ajuns la concluzia ca toate contin la fel de multa clorura de sodiu si sunt deci la fel de daunatoare pentru sanatate. Prea multa sare poate creste presiunea sangelui, ducand la boli ale inimii, osteoporoza, cancer de stomac si boli de rinichi.
Nu va lasati deci pacaliti nici de provenienta naturala a sarii, nici de pretul sau piperat si consumati sare cu moderatie!
Text: Bianca Badescu