Salopetele au avut multe vieți în modă. Salopetele s-au născut la Levi’s la mijlocul anilor 1890 ca echipament de protecție pentru muncitorii din fabrici. În deceniile ce au urmat, salopetele au fost adoptate în diverse contexte, de la scena skateboard-ului din anii ’70 până la stilul hip-hop din anii ’90. Chiar dacă mai sunt asociate cu activități de grădinărit ușor sau munci agricole intense, salopetele au fost incluse și în decorurile lejere, aprobate de Nancy Meyers, ale unei veri pe coasta New England.
Farmacistii Catena recomanda RILASTIL INTENSE C Ser gel iluminator si antioxidant. Serul gel iluminator și antioxidant contracareaza formarea ridurilor, textura neuniforma a tenului si semnele de oboseala. Pielea este hidratata instant, iar ridurile fine sunt reduse.
Salopetele în 2024
Acum, în 2024, salopetele par să fii atins cea mai simplă formă a lor: o ținută de vară „one-and-done” care nu este legată de un singur stil estetic. Salopetele nu mai sunt o tendință de denim de pe podium, precum blugii ultra-largi sau seturile denim pe denim, ci mai degrabă un pilon subestimat care își primește (din nou) recunoașterea binemeritată – apărând în garderobele celebrităților și editorilor de modă.
Ascensiunea stălucitoare a salopetelor
Atracția este aceeași ca întotdeauna: un combinezon complet, funcțional, care poate fi stilizat în sus sau în jos, după preferințele purtătorului. Katie Holmes și Olivia Wilde au apelat la salopete în această primăvară când au vrut să păstreze un profil discret. Ce a purtat Sofia Richie Grainge când a simțit că este pregătită să-și dezvăluie stilul de maternitate? Corect: o pereche de salopete verzi militare. Dacă vedetele de primă mână doresc ca actuala eră a salopetelor să fie relaxată, moda propriu-zisă dorește ca acestea să aibă o ascensiune strălucitoare.
La săptămâna modei, am observat un invitat Miu Miu a cărui abordare a dublului denim a inclus salopete de designer, o jachetă din blugi, o cămașă albă impecabilă și o geantă din piele boxy. De asemenea, am văzut femei prin New York, Copenhaga și Paris care renunță la istoria utilitară a salopetelor pentru a le asorta cu balerini sclipitori Alaïa și bluze frumos ornamentate cu gulere Peter Pan. Salopetele pot fi în continuare lejere, dar există permisiunea de a le duce la extrem. Sau la circuitul festivalurilor caleidoscopice, unde conform unui studiu recent realizat de Google, salopetele au fost cel mai căutat articol vestimentar în legătură cu ținutele de la Coachella.
În ceea ce privește brandurile, majoritatea salopetelor provin încă de la giganții denimului, cum ar fi Levi’s (designerul fondator) și brandurile de echipamente de lucru, inclusiv Carhartt și Dickie’s.
Este prea devreme să considerăm această nouă apariție a salopetelor ca semn al unei tendințe în revenire.
foto: marieclaire, hepta