Vladimir Dascălu este primul gelatier care a reprezentat România la o competiție internațională dedicată producției de înghețată. Echipa țării noastre s-a întors cu locul 3 de la acest concurs.
Vladimir Dascălu, împreună cu echipa sa, a reprezentat România la Gelato Europe Cup Rimini, cea mai prestigioasă competiție continentală din industria înghețatei artizanale, desfășurată între 18 și 19 ianuarie 2025. La acest eveniment internațional, care a reunit cei mai buni gelatieri din Europa, România a fost pentru prima dată prezentă, marcând un moment semnificativ pentru întreaga industrie de gelato autohtonă. Echipa cu care Vladimir Dascălu a mers la Gelato Europe Cup Rimini este formată din: Morar Cornel/ Cofetar – Ciocolatier și Oana Gabriela Nita/ Manager de echipă.
În cadrul Gelato Europe Cup, echipa de gelatieri români a reușit să se claseze pe locul 6 din 8 echipe, un rezultat considerat extrem de onorabil, având în vedere nivelul înalt al concurenței si nivelul minim de experiență al echipei în astfel de competiții. Clasamentul competiției a fost: Germania, Franța, Italia, Belgia, Polonia, România, Marea Britanie și Albania.
Una dintre cele mai notabile probe ale competiției a fost Mystery Fruit, unde echipele au avut la dispoziție doar o oră pentru a crea un sorbet original pe baza unui fruct și a unei selecții de condimente desemnate. Echipa Angelick Gelato a creat un sorbet de afine cu piper negru și vanilie, iar rezultatul le-a adus locul 3 în clasamentul acestei probe. În clasamentul final al probei, echipa din România s-a situat pe locul 3, după Germania și Belgia.
Rezultatul a fost o surpriză plăcută pentru echipa din România, Angelick Gelato, care a intrat în competiție fără a avea așteptări mari, dar cu dorința de a învăța și de a-și testa limitele. Deși a fost prima lor competiție de acest tip, experiența acumulată a fost extrem de valoroasă. Echipa a învățat tehnici noi și a avut ocazia să cunoască oameni din industria gelato-ului, având astfel o oportunitate rară de a se dezvolta.
Povestea gelateriei Angelick Gelato a început acum doi ani, în mai 2023, după ce Vladimir a trecut la antreprenoriat, după ani de studii și experiență în industria cofetăriei. Participarea la un curs intensiv de gelato în Italia i-a deschis noi perspective asupra artei înghețatei artizanale și i-a oferit oportunitatea de a învăța tehnici autentice. Această experiență a fost revelatoare și a fost factorul motivator pentru a porni pe un drum propriu în afacerea cu înghețată, creând astfel brand-ul Angelick Gelato. În prezent, echipa se simte mândră de tot ce au reușit să construiască până acum și de drumul parcurs.
„Pentru mine, acest drum în lumea gelato-ului a început în Cofetăriile Delice, acolo unde am învățat multe despre arta deserturilor. De acolo am plecat și am ajuns să construiesc propriul meu business. Astăzi, cu fiecare pas pe care îl fac, sunt tot mai convins că acest drum îmi va aduce multe satisfacții și oportunități de a crește și de a evolua. Mulțumesc tuturor celor care au susținut acest proiect mai ales tatălui meu, iar competițiile de acest gen sunt doar începutul,” a declarat antreprenorul Vladimir Dascălu.
Echipa de gelatieri români
Aceste lecții și momentele de neuitat îi motivează pe membrii echipei să continue să aducă gelato de calitate superioară în fața clienților. În plus, la începutul sezonului călduros, sorbetul de afine cu piper negru și vanilie, care a câștigat locul 3 la Gelato Europe Cup, va fi disponibil în locațiile brand-ului. De asemenea, echipa se pregătește pentru următoarele provocări și oportunități, continuând să aducă gelato-ul de calitate în fața iubitorilor de înghețată din întreaga țară.
Angelick Gelato, producătorul de înghețată artizanală din Prahova, are, la final de 2024, 28 sortimente de gelato, din care top 3 cele mai vândute sunt: ciocolata belgiană, fisticul siclian și sorbetul de zmeură. Gelateria folosește doar ingrediente naturale de cea mai bună calitate, atent selecționate și certificate pentru a garanta prospețimea și autenticitatea fiecărei rețete, precum: ciocolata belgiană, piureuri de fructe frantuzești, pasta de fistic sicilian, pasta de alune de Piedmont etc. Înghețata artizanală a acestor producători locali se găsește, deocamdată, în cele opt locații ale partenerilor din Sinaia, Ploiești și Câmpina.
foto: PR, shutterstock