Ritual complet de ingrijire a tenului acneic pe timpul verii

ingrijire-ten-acneic-varaUna dintre cele mai raspandite afectiuni ale tenului, acneea, reprezinta nu numai o problema de sanatate, ci si una de frumusete, inesteticele manifestari ale sale la nivelul pielii lasandu-si amprenta si asupra vietii sociale. Desi apare cu precadere la adolescenti, acneea nu are varsta si este rezultatul mai multor factori ca excesul de sebum, dereglarile hormonale, ingrijirea precara a tenului si alimentatia defectuoasa, insa are si o componenta genetica. Un ten acneic este un ten gras si sensibil si se caracterizeaza prin leziuni inflamatorii la nivelul tesutului cutanat, manifestate prin pustule, papule si, in cazuri mai severe, comedoane, noduli sau chisturi. Pe langa tratamentele dermatologice specifice, trebuie sa se acorde o importanta deosebita ingrijirii sale, cu precadere in timpul sezonului cald.



Cum afecteaza soarele tenul acneic?

Soarele, in cantitati rezonabile, poate fi un bun remediu pentru tenul acneic, insa o expunere prelungita la razele ultraviolete devine nociva si poate agrava acneea. Chiar daca pe moment ni se pare ca leziunile pielii se usuca si dispar, situatia in profunzimea dermului este alta, soarele si transpiratia provocand noi eruptii. Ce este de facut? Sa nu iesiti din casa fara sa aplicati creme speciale care sa contina factor de protectie solara si sa va expuneti razelor solare treptat, evitand intervalul 10:00-17:00, atunci cand ultravioletele sunt agresive. Crema impotriva arsurilor solare de la Genera este cel mai bun tovaras de plaja pentru persoanele cu ten acneic. Aceasta, datorita coenzimei Q10 si a vitaminei E, protejeaza tenul, il hidrateaza si, in plus, are un efect regenerator asupra celulelor cutanate. Dupa plaja, tenul acneic trebuie supus unui tratament specific pentru ca amprenta negativa a soarelui sa devina insesizabila. Astfel, folositi cu incredere apa de trandafiri de la Naturalis, deoarece aceasta detoxifiaza dermul, anihileaza iritatiile si alergiile si are efect antiseptic, antiinflamator si antibacterian, totodata luptand impotriva imbatranirii premature a tenului.

Curatarea tenului acneic

Pentru demachierea unui astfel de ten nu trebuie sa folositi o intreaga artilerie de cosmetice, ci doar sa alegeti cel mai bun si potrivit produs de curatare. Demachierea trebuie facuta, fara abatere, in fiecare dimineata si seara si trebuie evitate demachiantele foarte abrazive si cele pe baza de sapun, care usuca pielea. Produsele pe baza de acid lactic si acid salicilic sunt cele mai indicate in acest caz, asa cum este gelul spumant purifiant GH3 Derma+ de la Gerovital. Acesta ofera o curatare delicata tenului, are capacitatea de a regla secretia de sebum si de a diminua porii dilatati, in acelasi timp stimuland procesul de regenerare celulara. Pe de alta parte, o recomandare venita de la medicii dermatologi in acest sens impune ca pentru fata sa se foloseasca un prosop diferit de restul corpului si acesta sa fie schimbat zilnic si spalat la temperaturi foarte inalte, pentru a se distruge eventualele bacterii. De asemenea, lenjeria patului, in special fata de perna, trebuie schimbata o data la doua zile.

Hranirea si hidratarea tenului cu acnee

O alta etapa importanta a ingrijirii unui astfel de ten consta in hranirea si hidratarea sa, fapt ce trebuie facut atat din interior, cat si din exterior. Cei doi litri de apa, despre care auzim vorbindu-se aproape zilnic, trebuie neaparat bauti de persoanele care se confrunta cu un ten acneic. De asemenea, exista alimente care pot agrava acneea si care trebuie evitate, cum sunt ciocolata, lactatele, prajelile, produsele de patiserie si cele de tip fast-food, dar si bauturile carbogazoase. In acelasi timp, trebuie folosite doar creme de profil, non-uleioase si antibacteriene, cu efect sporit in regenerarea tesutului afectat. Acestea trebuie aplicate doar pe tenul curatat in prealabil atat dimineata, cat si seara. Recomandarea noastra este serul antiimperfectiuni cu iluminare Happiness de la Gerovital. Acesta contine acid salicilic natural si Sepitonic M3, doua ingrediente de baza in tratamentul acneei, care au capacitatea de a elimina imperfectiunile de la suprafata dermului si de a impulsiona metabolismul energetic celular, redand stralucirea tenului.

Text: Madalina Manole