Reteta de poale-n brau
Retetele traditionale au fascinat intotdeauna. Iata una care iti va lasa cu siguranta gura apa. Ai nevoie de faina, oua, ulei, drojdie si putin zahar. Din acestea se formeaza un aluat care se lasa la dospit. In acest timp prepara umplutura din branza de vaci si oua. Din aluatul de mai sus rupe bucati de marimea unei chifle pe care le intinzi, in mijloc pune putina umplutura si apoi le impachetezi. Placintelele astfel rezultate se pun intr-o tava si se dau la cuptor. Se pot servi cu vin alb, rece.
Reteta de budinca cu spaghete
Vii de la serviciu si trebuie sa faci mancare, insa te-ai saturat de ciorbe si tocanite.
Budinca cu spaghete te va salva: e usor de facut si deloc costisitoare. Ai nevoie de un pachet de spaghete pe care le pui la fiert. Intre timp faci un amestec din branza telemea, oua si condimente. Dupa ce s-au fiert spaghetele, intr-o cratita, pui un strat de paste, un strat de amestec cu branza, alternandu-le. Optional poti pune si rondele de carnaciori cabanos. Deasupra budincii aseaza cubulete de unt si da-o la cuptor.
Reteta rapida de clatite cu branza
Pe cat de simple, pe atat de delicioase, clatitele sunt intotdeuna desertul potrivit. Pentru aluat va trebuie faina, lapte, oua, putin ulei, putina sare si, optional, coaja de lamaie si esenta de rom. Toate aceste ingrediente se amesteca pana se obtine o pasta omogena, mai subtire. Dupa ce se coc, “foile de clatite” se umplu cu un amestec din branza dulce, stafide si putin zahar. Se servesc cu mare pofta.