Reţete înfricoşătoare pentru Halloween

Halloween-ul este aproape, iar în contextul actual al pandemiei, cel mai probabil, îl vei petrece acasă, cu familia. Pentru a te bucura şi în acest an de un party înfricoşător ne-am gândit la câteva reţete de care să te bucuri alături de cei dragi.

Pentru că este sărbătoarea preferată a copiilor, pentru că micuţii se costumează pentru a merge la colindat cu prietenii, în acest an trebuie să gândeşti o strategie pentr a-l ţine în casă. Noi venim cu o sugestie pentru spaţiul dedicat unei mese înfricoşătoare, astfel încât copiii să uite de colindat şi să-şi dorească să petreacă sărbătoarea americană alături de familie.

O masă atractivă pentru cel mic nu stă doar în decoruri, ci şi în formele ciudate pe care le poate avea mâncarea de la cină. Uite câteva reţete “înspăimântătoare”!



Degetele vrăjitoarei

Ingrediente

Pentru 20 de bucăţi:

100 g unt,

100 g zahăr pudră,

1 ou,

280 g făină,

un praf de sare,

1/2 linguriţă esenţă de vanilie,

1/4 lingurita esenţă de migdale,

20 migdale întregi decojite,

1 lingura gem (prune).

Mod de preparare

Se amestecă zahărul pudră cu untul ţinut la temperatura camerei, apoi se adaugă esenţele, oul bătut şi un praf de sare. La final, încorporăm făina, amestecăm până obţinem un aluat neted şi omogen, pe care îl băgăm la frigider pentru o oră, însă înainte îl întindem sub formă de şnur, de aprox. 10 cm.

Se cântăreşte aluatul scos din frigider pentru 20 de bucăţi egale. Portionăm aluatul, apoi fiecare bucată o vom întinde în forma de şnur, realizată anterior.

Formăm nodurile degetelor, trasăm cu un cuţit sau o furculiţă crestăturile pielii, apoi luăm o migdală, o ungem cu gem pe o parte şi o împingem uşor, la o extremitate a degetului, astfel încât să obţinem unghia.

Migdalele le-am curăţat de coajă, ţinându-le în apă fierbinte, timp de două minute. Coaja se va curăţa foarte uşor. Aşezăm biscuiţii într-o tavă în care am pus hârtie de copt şi îi băgăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 15 minute. 

Bomboanele păianjen

Ingrediente

1 tabletă de ciocolată cu lapte, 

jeleu negru la rolă, 

300g pandişpan sau negresă, 

2 tablete de ciocolată neagră, 

bomboane mici negre, 

creioane cu pasta de zahăr.

Mod de preparare

Sfărâmăm blatul de prăjitură, apoi topim în bain-marie ciocolata amestecată cu lapte, iar când este gata, adăugăm jumătate din compoziţie peste blatul sfărâmat. Peste cealaltă jumătate din compoziţie, adăugăm ciocolata amăruie şi o topim până când obţinem un amestec omogen.

Din blatul sfărâmat, amestecat cu ciocolata, se formează bomboane rotunde, pe care le înţepăm cu beţe pentru bomboane sau de lemn. Odată formate, se dau prin ciocolata rămasă şi se lasă la scurs pe un grătar.

Se adaugă fulgii de ciocolată peste bomboanele formate, iar când s-au răcit şi s-au întărit bomboanele, din jeleul negru, se formează picioarele păianjenului, iar din creioanele cu pastă de zahăr se pot contura ochii.

Brioşe cu dovleac

Ingrediente

Pentru pandişpan – 24 de porţii:

100 gr de unt moale,

100 gr zahăr,

esență de vanilie,

3 ouă,

100 gr dovleac dat prin răzătoare,

o linguriță praf scorțișoară,

2 linguri migdale măcinate,

200 gr făină,

o linguriță praf de copt.

Pentru glazură:

100 gr de unt moale,

100 gr zahăr pudră,

esenţă de vanilie,

fondant colorat.

Mod de preparare

Dăm dovleacul prin răzătoare şi apoi îl punem într-o crăticioara, la foc mic, amestecat cu scorțișoara şi cu două linguri de zahăr. Îl lăsăm pe foc până se înmoaie un pic şi zahărul se topeşte, după care se lasă la răcit.

Între timp, mixăm foarte bine untul moale cu zahărul, până devine spumos, apoi adăugăm pe rând ouăle, esența de vanilie și dovleacul, care intre timp s-a răcit. acesta se mixează un pic cu blenderul, înainte de a fi amestecat cu alte ingredient, până devine un piure.

Amestecam foarte bine compoziţia, după care adăugam migdalele măcinate, praful de copt şi, la final, făina. Compoziția trebuie să fie ca o smântână groasă, pe care o putem lua cu lingura.

Pregătim 24 forme de brioșe de mărime normală şi le umplem aproximativ trei sferturi. Brioşele se coc 20-25 min la 18o de grade, în cuptorul încins în prealabil.

Cât timp acestea se coc, pregătim glazura. Mixăm foarte bine untul cu zahărul pudră, în care se mai adaugă trei picături de concentrat de esență de vanilie. Apoi se lasă glazura la rece până când brioșele sunt gata coapte și răcite.

Între timp, modelăm fondantul şi îl tăiem rondele, de mărimea brioşelor. Se pot orna după bunul plac… mai creativ sau doar cu glazura scursă.

Nu uita, însă de dovleac! Vezi mai jos cum se poate crea unul!