Tuturor ne plac cocktailurile, fie ca le preferam cu alcool, fie ca le savuram cat mai naturale. Adoram sa ne lasam simturile prada celor mai delicioase combinatii de fructe, siropuri si chiar legume, insa mai putini am gustat o reteta de cocktail cu… ceai. De aceea, ne dorim sa va surprindem gusturile si imaginatia cu cateva astfel de retete.
Fructe de padure cu ceai
Chiar daca nu esti o mare bautoare de ceai, acest amestec pe care ti-l propunem iti va da dependenta. Tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti un ceai de zmeura din pliculete pe care sa-l amesteci cu suc de lamaie. Apoi trebuie sa adaugi cateva fructe de padure intregi − de exemplu, afine si fragi. Poti lasa amestecul sa se raceasca si apoi sa-l ornezi cu fructe de padure intregi, cuburi de gheata si cateva frunze de menta.
Cocktail cu ceai fierbinte
Desi suntem obisnuiti sa servim cocktailurile cu gheata, aflati ca temperatura ridicata poate fi o buna varianta de a conserva aroma si gustul. Daca ai curaj, atunci pregateste aceasta reteta pe care ti-o propunem si care se potriveste de minune si in combinatie cu bauturile alcoolice. Ai nevoie de 1 pliculet de ceai rosu, 3 cuisoare, 2 lingurite de sirop de porumb, 1 lingura de extract de vanilie si 2 picaturi de rom. Acestea trebuie amestecate cu 1 cana mare de apa fiarta si servite cu o felie de portocala.
Cocktail clasic reinventat
Whisky-ul este o bautura alcoolica tare, recunoscuta datorita gustului sau fin si puternic totodata. Chiar daca nu se afla neaparat in preferintele tuturor, amestecata cu ceai, se va transforma intr-o bautura apreciata de toate papilele gustative. Prepara un ceai clasic de musetel din 6 pliculete pe care le lasi sa infuzeze in 4 cani mari de apa. Lasa-l sa se raceasca putin si apoi adauga 4 linguri de miere, 3 pahare mici de whisky, 3 felii de portocale zemoase si 3 felii de lamaie. Amesteca totul si, dupa ce s-a racit, decoreaza cu cateva flori de musetel si cateva cuburi de gheata.
Cocktailul pasiunii cu ceai
Iti propunem o reteta delicioasa cu ceai care poate fi potrivita intr-o seara romantica, cu atat mai mult cu cat are la baza cardamom, un condiment cu aroma puternica si efect afrodiziac. Ai nevoie de 2 litri de vermut dulce, 8 bulbi verzi de cardamom, 8 cuisoare, 1 bat de scortisoara, 2 lingurite de ceai negru varsat si o felie de ghimbir taiata marunt. Fierbeti toate ingredientele cu doua cani de vermut dulce si la final, dupa ce bautura s-a racit, adaugati restul vermutului. Ornati cu bete de scortisoara. Va garantam ca este o bautura nu doar intens aromata, ci si deosebit de gustoasa.
Cocktail cu ceai de hibiscus
Hibiscusul este o planta originara din Jamaica recunoscuta pentru aroma sa placuta, dar si pentru capacitatea sa de a reduce colesterolul. Prepara un ceai clasic din hibiscus si apoi lasa-l sa se raceasca. Ulterior, adauga 4 linguri de zahar brun, 1 cana mica de tequila, una de suc de lamaie si 4 picaturi de sos Tabasco. Amesteca-le bine si decoreaza cu felii de lamaie; vei obtine o bautura revigoranta.
Text: Madalina Manole