Foarte simplu de realizat, supa-crema contine in jur de 280 kcal./ portie, din care 4g de proteina, 20g grasime si 17g carbohidrati, asadar poate fi folosita cu success si in diete.
Ingrediente pentru 4 portii:
-500g amestec de legume (de exemplu: un praz, 2 morcovi, un bulb fenicul, 3 fire telina)
– o ceapa
-250g cartofi fierti in prealabil
– o lingura unt
-800 ml zeama de zarzavat
– 2 frunze dafin
– 200g smantana
-sare, piper, nucsoara rasa
Mod de preparare
- Legumele se taie, se curata si se spala.
- Untul se incalzeste si se adauga ceapa tocata marunt, calindu-se in unt pana cand devine sticloasa. Se adauga legumele, se innabusa totul timp de 5 minute si se adauga zeama de zarzavat. Se adauga si frunzele de dafin si se lasa la fiert la foc mic timp de 20 minute pana cand legumele devin moi.
- Se scot frunzele de dafin, supa se baga ;a blender pana cand capata consistenta de piure mai multe. Se adauga smantana si se mai pune o data la fiert, condimentandu-se dupa gust cu sare, piper, nucsoara.
Supa-crema pentru iubitorii de carne
4 carnati condimentati se taie in rondele subtiri si se adauga in supa aproape preparata (dup ace s-a adaugat smantana si s-a pus a doua oara la fiert), lasandu-se 5 minute pe foc cu totul.
Snack rapid… congelat
Supa gata preparata se lasa la racit, se portioneaza pe casserole si este ideala pentru congelare, pentru un snack rapid, disponibil oricand.
Sa aveti pofta… si sa reveniti pentru a citi si despre Supa Minestrone, daca iubiti legumele.
Text: Cosmina Iorga