Restocracy a publicat lista celor mai bune restaurante din Bucureşti

Restocracy.ro, platforma online de review-uri pentru restaurantele din ţară, a afişat lista celor mai apreciate restaurante şi mâncăruri din Bucureşti, în anul 2019. Evaluarea este realizată de către George Butunoi, proprietarul site-ului, şi de alţi evaluatori independenţi.



Cele mai bune restaurante din Bucureşti în 2019

Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019: Le Bistrot Francais

După bucătărie:

  • Cel mai bun restaurant Românesc traditional: Caru’ cu Bere
    • Cel mai bun restaurant Românesc aristocratic: Zahanaua Zexe
    • Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucătărie Românească: NOUA
    • Cel mai bun restaurant Internaţional: Joseph by Joseph Hadad
    • Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia
    • Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju
    • Cel mai bun restaurant Fusion: Loft
    • Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki
    • Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo
    • Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia
    • Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra
    • Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden
    • Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image

După specificul dominant:

  • Cel mai bun restaurant de Peste si fructe de mare: Raionul Floreasca
    • Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier
    • Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom
    • Cel mai bun Steakhouse: Osho

Premii speciale:

  • Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE
    • Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herăstrău
    • Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jaristea

Cei mai buni bucătari

Cel mai bun chef din Bucuresti in 2019: Alex Petricean

Restocracy menţionează tinerii chefs români din bucătăriile locale:

  • Adrian Tihulca (Loft)
    • Alex Melinte (Poesia)
    • Alexandru Dumitru (fost la Bistro Ateneu)
    • Alexandru Iacob (Maison des Chefs)
    • Catalin Jernoiu (BistroMar)
    • Catalin Petrescu (Argentine)
    • Cristian Lazar (Prime)
    • Daniel Palici (Maize)
    • Iulian Constantin (ZenSushi)
    • Nicu Lica (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)
    • Nicolai Tand (La Cantine de Nicolai)
    • Radu Ionescu (Kaiamo)
    • Sorin Miftode (Le Bistrot Francais)
    • Catalin Bejenariu (Kane)

Menţiunile speciale “Preferintele Restocracy” de anul acesta:

  • Mesogios
    • Cherhanaua Ancora
    • Amalgam

Topul Restocracy al Mancărurilor din Bucureşti în 2019

Cel mai bun sushi:
1. Argentine
2. ZenSushi
3. SushiRoom

Cel mai bun sashimi:
1. Argentine
2. Ginger
3. ZenSushi

Cel mai bun ramen: Kanpai

Cel mai bun udon: Yuki

Cel mai bun foie gras:
1. Le Bistrot Francais & Poesia (ex aequo)
2. La Cantine de Nicolai
3. L’Atelier

Cel mai bun steak de vită:
1. JW Steakhouse
2. Red Angus
3. Osho

Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate:
1. Le Vivier
2. La Pescaderia by Alioli
3. Raionul Floreasca

Cele mai bune fructe de mare gătite la cald:
1. La Pescaderia by Alioli
2. Raionul Floreasca
3. BistroMar

Cel mai bun peşte crud sau marinat:
1. La Pescaderia by Alioli
2. Raionul Floreasca
3. Isoletta

Cel mai bun peşte gătit la cald:
1. Fish House
2. Loft
3. Prime

Cele mai bune paste:
1. Poesia
2. Isoletta
3. Roberto’s

Cel mai bun risotto:
1. Isoletta
2. Roberto’s
3. Poesia

Cele mai bune humus şi kibby:
1. Four Seasons
2. Piccolo Mondo
3. Sharkia

Mâncărurile care au ieşit cel mai mult în evidenţă şi i-au impresionat pe evaluatori (în ordine alfabetică):

  • Bacalhau – Dancing Lobster
    • Black code marinat in miso cu piure de gulie – Loft
    • Bluefin tuna tartare – Le Vivier
    • Burrata – Belli Siciliani
    • Crab & Scallops cu sos de lămâie – Poesia
    • Creveţi în sos de unt şi usturoi – Mesogios
    • Ebi-Ten Udon – Yuki
    • Grande Mariscada – Dancing Lobster
    • Halibut cu hamburger de quinoa şi piure de cartofi dulci – Prime
    • Kibbeh Nayeeh – Four Seasons
    • Kofta pe beţisor de scorţişoara – Sharkia
    • Muhamara – Piccolo Mondo
    • Paccheri cu creveţi roşii sicilieni – Isoletta
    • Pizza Margherita – Borgo Margherita
    • Rapane la tigaie – Cherhanaua Ancora
    • Rasol de oaie cu orez arăbesc – Octopus
    • Risotto cu dovlecei, alune şi cafea – Roberto’s
    • Tagliatelle cu vită şi sos de şofran – Caffe Citta
    • Tartar de carbineros – La Pescaderia by Alioli
    • Tartar de ton – Joseph by Joseph Hadad
    • Tocană de peşte şi fructe de mare – Raionul Floreasca
    • Tomahawk (black angus USA) – Red Angus
    • Tuna tataki cu sos ponzu jalapenos – ZenSushi
    • Ramen Yokohama – Kanpai

Apărut în 2017, Topul Restocracy include 200 cele mai bune restaurant din Capitală, alături de bucătarii acestora. Decernarea acestor premii are loc în fiecare an, în ultima săptămână din ianuarie.

Photo: Unsplash

Text: Bettina Cristea