Remedii naturale pentru un cuplu fericit

Remedii-naturale-pentru-un-cuplu-fericitLeacurile din plante atenueaza nenumarate afectiuni ale organismului. Dar stiai ca astfel de tratamente sunt eficiente si in cazul disfunctiilor pe plan sexual? Afla cum iti poti imbunatati viata de cuplu pe cale naturala.

Pentru reglarea sistemului hormonal feminin un bun tratament este uleiul de primula (Evening Primrose Oil), o sursa importanta de acizi grasi, care combate, in plus, hipertensiunea arteriala, arteroscleroza si reduce depozitele adipoase.

 

Inainte sa apelezi la un remediu cu o actiune mai intensa asupra organismului, asigura-te ca nu iti lipsesc vitaminele si mineralele esentiale pentru buna desfasurare a proceselor fizice si psihice. De nelipsit este vitamina E, un puternic antioxidant ce protejeaza celulele organismului de actiunea radicalilor liberi si contribuie la functionarea normala a glandelor sexuale si a celor endocrine. Ca remedii naturale in reglarea sistemului hormonal feminin si contracararea efectelor menopauzei iti recomandam Menobrake de la Dacia Plant, un complex de plante bogate in fitoestrogeni. Protejeaza impotriva osteoporozei, are efect antioxidant, reduce uscaciunea vaginala si amelioreaza starea psihoemotionala caracteristica menopauzei. Doza recomandata este un comprimat de trei ori pe zi, inainte de masa.

 



Combate problemele menstruale

In diminuarea dismenoreei (menstrei dureroase), comprimatele cu floarea- pasiunii (maracuja sau passiflora) sunt eficiente. Planta contine o serie de substante active: alcaloizi, acid pasifloric, serotonina, flavonoizi cu rol si in eliminarea starilor de tensiune psihica, a stresului si afectiunilor cardiovasculare (palpitatii sau dureri precordiale neanginoase). Tinctura de cretisoara, o planta specifica zonelor submontane este binecunoscuta pentru proprietatile ei in reglarea hormonilor feminini, eliminarea durerilor menstruale, ameliorarea tulburarilor cauzate de menopauza si de folosirea pe termen lung a anticonceptionalelor. Pentru atenuarea acestor probleme, ceaiul de marar si tinctura de fructe de soc au acelasi rol benefic. Un produs special de la Dacia Plant, pe care il gasesti in farmaciile Catena este si „Tonicul feminin”, un preparat ce imbunatateste activitatea hormonala, este antidismenoreic si reglator al activitatii gonadelor. Ceaiul de pufulita cu flori mici este cunoscut mai ales pentru rolul pozitiv in tratarea bolilor de prostata.

 

Tonice si afrodiziace pentru fericirea in cuplu

Pentru probleme legate de lipsa libidoului, polenul este un remediu excelent, fiind bogat in proteine, aminoacizi, minerale, vitamine, glucide. La fel si ghimbirul, o planta originala din India, cu rol puternic antioxidant. „Tonicul masculin” din farmaciile Catena este recunoscut pentru proprietatile de marire a potentei si fertilitatii la barbati, stimulent al circulatiei sangvine in zona pelviana si afrodiziac.

Tinctura de branca-ursului este deosebit de benefica in caz de sterilitate masculina (dilata vasele din zona genitala, creste numarul spermatozoizilor si le imbunatateste motilitatea). De asemenea, planta combate bolile venerice si are efecte pozitive in caz de amenoree, sterilitate feminina si menopauza prematura. Doza recomandata este o lingura de tinctura diluata in 100 ml de apa, consumata de trei-patru ori pe zi, pe stomacul gol (eventual cu o jumatate de ora inainte de masa). Planta este contraindicata femeilor gravide.  Tinctura de telina, extractul de macca si napraznicul sunt, la randul lor, afrodiziace puternice, cel din urma avand si efect antiviral.

 

Plante ce trateaza boli venerice

In combaterea bolilor cu transmitere sexuala (in special virusul herpetic genital si infectiile cu papiloma, candida, trichomonas) alege un tratament cu ceai de roinita (melisa), recomandata in cura indelungata in cazul virusului herpetic, ceai de rostopasca sau complexul Antiviral de la Dacia Plant. Acesta contine un complex de plante si de substante active (intre care si echinacea si astragalus) ce distrug virusul, sunt antiinflamatoare si imunostimulente.

 

Text: Catalina Pavel