Remedii naturale pentru coșuri dureroase

coşuri dureroase

Coșuri dureroase? Nu este ușor să le suporți și, uneori, ai impresia că parcă nu le poți combate orice ai încerca. Este important să înțelegi procesul organismului pentru a ști ce se petrece și ce conduce la formarea lor pentru ca apoi, să abordezi problema corect.

Citește în continuare dacă vrei să afli toate acestea, dar ales ce remedii naturale poți folosi pentru coșuri dureroase.



Cum și de ce apar coșuri dureroase?

La bază, cauza este legată de creșterea nivelului de androgeni însă, factori declanșatori pot fi și curele de slăbire, medicamentele, factori genetici, stresul, etc. Coșurile apar și se întețesc odată cu perioada de pubertate, dar și la maturitate te poți confrunta cu coșuri dureroase.

Ritualul de îngrijire a tenului începe cu Acnestil, gama de tratamente dermato-cosmetice de la Rilastil special creată pentru tenul gras și predispus la acnee. 

Creșterea numărului de androgeni determină inflamarea glandelor sebacee care, produc mai mult sebum (substanță uleioasă). Aflați sub această presiune, pereții celulari ai porilor se pot rupe iar acumularea de bacterii să crească și să conducă la apariția de coșuri dureroase care, pot fi de șase tipuri:

  1. Puncte albe –  de dimensiuni mici, sub piele și nu dor.
  2. Puncte negre – la suprafața pielii, de dimensiuni mici.
  3. Papule – la suprafața pielii sub forma unor umflături , roz.
  4. Pustule – la suprafața pielii, de culoare roșie și cu un punct alb în partea de sus (puroi). Acestea sunt coșuri dureroase.
  5. Noduli – vizibili la suprafața pielii, sunt dureroși, de dimensiuni mari și adânci în piele.
  6. Chisturi – tot la suprafața pielii, dureroase și pline cu puroi. Sunt acele coșuri care pot provoca cicatrici.

Pentru a atenua apariția de coșuri dureroase trebuie să știi că sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta organismul.

Îngrijirea tenului cu coșuri dureroase

Indiferent cu ce tip de coșuri te confrunți există câteva reguli importante pe care trebuie să le respecți pentru a preveni erupțiile prin coșuri dureroase:

1.    Curățarea tenului, zilnic

Atât dimineața cât și seara, dar nu mai des pentru că poate crește producția de sebum și numărul de coșuri dureroase. Folosește un gel sau săpun pentru pielea grasă, un produs destinat tenului acneic pentru proprietățile în acest sens.

RILASTIL ACNESTIL Gel curatare ten cu tendinta acneica, pentru curtarea zilnica a tenului de tip gras, mixt, cu multe impuritati, cu aspect uleios sau predispus la acnee.

2.    Hidratare zilnică

Este important ca pielea să-și păstreze umiditatea așa că, ai nevoie și de o cremă hidratantă pentru tipul tău de ten. Hidratarea se face imediat după curățare tocmai pentru a reface bariera protectoare a pielii. Nu uita că din rutina tenului acneic nu trebuie să lipsească protecția solară !

3.    Exfoliere de două ori pe săptămână chiar dacă ai coșuri dureroase

Ai spune că este imposibilă exfolierea în contextul dat, dar acest tip de piele are nevoie de exfoliere mai mult de oricare altul. Folosește exfolianți non abrazivi pentru că celule moarte trebuie îndepărtate. Un exfoliant pe bază de acizi BHA sau AHA, seara, pe tenul curat, de două ori pe săptămână.

RILASTIL ACNESTIL Lotiune care exfoliaza delicat si a carei formula nu necesita clatire, fiind recomandata ca adjuvant in tratamentul acneei.

4.    Măști pentru ten acneic, o dată pe săptămână

Folosește măști special concepute pentru o îngrijire suplimentară a pielii cu coșuri dureroase și sprijinirea îmbunătățirii stării pielii.

Alimentația, importantă în problemele tenului acneic

Iată pe scurt ce trebuie să eviți: alimentele care cresc indicele glicemic, elimină zaharurile simple și carbohidrații căci se transformă în zahăr când ajung în organism.

Pentru a diminua acneea și a reduce semnificativ apariția de coșuri dureroase, alimentează-te cu produse bogate în probiotice pentru echilibrul microbiomului intestinal și cu fibre. Apoi, alimentele bogate în zinc sau în proteine sunt de asemenea benefice.

Alimentele care protejează ficatul sunt esențiale în combaterea problemei de coșuri dureroase  căci hormonii sunt procesați la nivelul ficatului (broccoli, conopida, varza, gulia, precum și merele, perele, etc.)

Mai trebuie să știi că, te pot ajuta și suplimentele alimentare pentru sănătatea pielii (vitamina C, zinc, Omega 3) atunci când ai coșuri dureroase, dar ține cont că acestea nu înlocuiesc o dietă sănătoasă.

Remedii naturale pentru coșuri dureroase

Sunt o multitudine de remedii naturale care au capacitatea de a îndepărta acneea. Mai jos, găsești cele mai bune soluții pe care le poți aplica pentru a dezinfecta tenul și a-ți ajuta pielea să se refacă:

1.    Uleiul de arbore de ceai

Nu se aplică direct pe piele sau coșuri dureroase. Există pe piață produse care îl conțin sau dacă folosești uleiul, acesta trebuie combinat cu uleiul de argan (1-2 stropi arbore de ceai și 5-6 de argan în palmă). Acestea îți vor dezinfecta și hidrata tenul, intrând rapid în piele.

2.    Aloe vera pentru coșuri dureroase

Este recunoscută pentru calmarea pielii în urma arsurilor solare cât și provocate de coșuri. Un foarte bun antibacterian și antiinflamator reușind să hidrateze. Poți folosi o cremă hidratantă care să conțină aloe vera.

3.    Mierea, benefică în combaterea coșurilor

Eficientă în tratarea afecțiunilor pielii fiind bogată în antioxidanți te va ajuta la curățarea porilor înfundați. Un exfoliant natural al pielii în timp ce o și hidratează. Las-o puțin să acționeze și clătește cu apă călduță.

4.    Infuzii de rozmarin sau ceai verde pentru coșuri dureroase

Ceaiul verde este benefic și dacă îl bei iar condimentul de rozmarin vine cu alte proprietăți care ajută. Ambele reduc producția de sebum, aplicate pe piele. Poți realiza infuzii de rozmarin sau ceai verde pe care să le aplici pe piele folosind o dischetă îmbibată, după răcire. La final, hidratează.

5.    Uleiul de cocos sau jojoba

Poți să le alternezi, îți hidratează pielea fiind absorbite foarte bine. Sunt antibacteriene și au capacitatea de a reduce inflamația. Folosește un disc de bumbac pentru a tampona zonele vizate.

Amintește-ți că dacă ai coșuri dureroase, există un dezechilibru hormonal așa că, în combaterea lor, apelează la remedii cât mai naturale, dar ai grijă și la alimentație.