Remedii naturale pentru acnee

Remedii naturale pentru acneeAcneea este o problema cu care ne-am confruntat multi dintre noi la pubertate, insa in unele cazuri problema persista si dupa ce am depasit aceasta perioada. Din cauza schimbarilor hormonale, a dietei, a poluarii, a stresului, a transpiratiei, a igienei necorespunzatoare, acneea poate sa reapara cand si cand, chiar daca am depasit perioada adolescentei. Atunci cand nu vorbim de o acnee severa, ce trebuie tratata cu antibiotice si creme speciale recomandate de dermatolog, putem apela la remedii naturale pentru a scapa de aceasta problema neplacuta a pielii.

 



Remedii naturale pentru acnee

 

Aloe Vera este cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii, motiv pentru care este un binecunoscut remediu natural impotriva acneei. Sucul din frunzele de aloe este un excelent remediu natural antiacnee, deoarece ajuta la reducerea inflamatiilor si la calmarea pielii, plus ca reduce roseata care insoteste de obicei eruptiile acneice. Taie o frunza de aloe pe mijloc si aplica sucul rezultat pe zonele cu acnee de 2 ori pe zi.

 

Argila usuca acneea, reduce roseata si in plus ajuta la exfolierea pielii. Astfel ca o masca de argila aplicata pe fata seara sau atunci cand vrem sa imbunatatim rapid aspectul tenului afectat de acnee ne va ajuta de fiecare data.

 

Uleiul de jojoba poate fi folosit in locul cremelor hidratante, pentru ca se aseamana cu sebumul produs in mod natural de piele si astfel nu stimuleaza ingrasarea tenului, asa cum se poate intampla cu cremele hidratante. Daca avem acnee nu inseamna ca trebuie sa ne lasam tenul sa se usuce (uscaciunea excesiva poate chiar sa agraveze problema), ci doar ca trebuie sa avem mai mare grija cu ce il hidratam.

 

Uleiul din arbore de ceai are proprietati antibacteriene si antifungice, iar studiile au aratat ca este la fel de eficient in tratarea acneei precum unele ingrediente chimice folosite in cremele antiacneice.

 

Atunci cand vrei sa reduci rapid inflamatiile pielii provocate de acnee sau vrei sa iti inchizi porii, un cub de gheata poate face minuni. Tine un cub de gheata timp de cateva minute pe zonele cu probleme si vei vedea ca inflamatiile se reduc, datorita faptului ca vasele de sange din piele se contracta.

 

Sucul de lamaie este un excelent remediu natural impotriva acneei, deoarece contine acid citric care ataca bacteriile ce duc la raspandirea acneei. Desi poti avea o senzatie usoara de intepatura la contactul acestuia cu pielea, nu este cazul sa-ti faci griji, este o reactie normala.

 

Aspirina sau bicarbonatul de sodiu sunt alte ingrediente cu ajutorul carora poti prepara acasa solutii naturale pentru exfolierea pielii afectate de acnee. Acestea indeparteaza celulele moarte ale pielii, elimina excesul de sebum si ajuta la deblocarea porilor, prevenind acneea si catifeland pielea. O aspirina sau putin bicarbonat de sodiu se amesteca cu apa pana se obtine o pasta subtire care se aplica pe ten masandu-l prin miscari circulare, dupa care se clateste bine fata cu apa calduta. Aceste solutii pot fi putin cam aspre pentru ten insa, asa ca este nevoie sa-ti hidratezi pielea dupa folosirea lor.

 

Retete de masti naturale pentru acnee

 

  • Masca cu argila, antiacneica

1 lingura de argila

1 lingura ulei de migdale

2 linguri de apa de trandafir

Adauga argila peste apa de trandafiri si amesteca bine pana ce devine o pasta uniforma, apoi adauga uleiul de migdale. Dupa ce ai aplicat un strat de masca pe toata fata, las-o sa actioneze 15-20 de minute.

 

  • Masca cu capsune impotriva acneei

3 capsune

1 lingura de miere

1 lingura de smantana dulce

Striveste capsunele, amesteca-le cu mierea si apoi adauga smantana. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze 30 de minute.

 

  • Masca cu lamaie pentru ameliorarea acneei

3 linguri de suc de lamaie

1 lingura miere

1 lingura lapte

Amesteca laptele cu mierea, adauga sucul de lamaie si uniformizeaza compozitia. Aplic-o pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute.

 

Text: Bianca Badescu