Remedii naturale contra mahmurelii

Deși se spune prin popor, mai în glumă, mai în serios, că cel mai bun remediu contra mahmurelii este să nu bei alcool, iată că aburul Bachusian încinge atmosfera petrecerii și tu îi cazi pradă, uneori chiar fără să vrei. Ce urmează a două zi este un adevărat coșmar și tot ce poți să faci este să aștepți să treacă timpul și organismul tău să-și revină. Însă, contrar multor opinii, există câteva leacuri care pot accelera procesul de recuperare. În acest sens va prezentăm explicațiile medicale ale mahmurelii prelungite și remediile naturale pentru a o combate în cel mai scurt timp.

Farmaciștii Catena recomandă Magneziu plus Vitamina B6 de la Naturalis este un supliment alimentar esențial pentru sănătatea organismului.



Hidratarea

Alcoolul este clasificat de către medici că având un puternic efect diuretic, în exces provocând deshidratarea organismului. Acest fapt, adăugat pierderii de electroliți, reduce viteză cu care corpul tău se poate dezintoxică și, prin urmare, starea de mahmureală se menține timp mai îndelungat. Este recomandat că atunci când bei un pahar de alcool să-l bei împreună cu un pahar de apă, astfel împiedicând deshidratarea organismului, iar a două zi să bei apă de nuca de cocoș, cunoscută și sub denumirea simplă de apă de cocoș. O altă băutură hidratantă recomandată în caz de mahmureală este apă fiartă cu lămâie și ghimbir îndulcită cu miere. În acest caz este recomandată mierea datorită proprietății sale de a metaboliza eficient alcoolul.

Probioticele

Aproximativ 70% din sistemul imunitar se regăsește la nivelul stomacului și al intestinelor, astfel că atunci când bei peste limita, bacteriile bune din interior sunt distruse și astfel scade capacitatea de apărare a întregului organism, motiv pentru care mahmureală poate să treacă mai greu. Încearcă să-ți protejezi cât mai mult intestinul prin consumul alimentelor bogate în probiotice. Din această categorie fac parte iaurtul și produsele fermentate, alimente care pot fi consumate zilnic și care sunt benefice sistemului digestiv în caz de mahmureală. De asemenea, consumul de alcool conduce la pierderea potasiului din sânge motiv pentru care, în stările de mahmureală se recomandă consumul de banane.

Farmaciștii Catena recomandă Calciu Magneziu Zinc Plus Vitamina D de la Naturalis, un supliment alimentar sub formă de comprimate efervescente care conțin calciu, magneziu, zinc și vitamina D, nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului.

Somnul

Somnul este esențial pentru refacerea organismului cu atât mai mult cu cât vorbim de o stare de mahmureală. Însă, prezența alcoolului în sânge împiedică organismul să aibă parte de un somn de calitate, iar creierul nu ajunge în fazele profunde de odihnă. Încearcă să practici exerciții ușoare care să nu suprasolicite organismul însă să-i provoace stări de transpirație prin care acesta să elimine mai ușor toxinele. În această situație, exercițiile de tip yoga sunt cele mai recomandate.

Alcoolul de culoare deschisă

Studii în acest sens au dovedit că alcoolul de culoare închisă conține anumiți compuși biologici activi care au fost identificați că fiind cauza de baza a mahmurelilor îndelungate și grele. Încearcă să eviți consumul în cantități mari de vin roșu, whisky, rom sau coniac și optează pentru vin alb, vodka, tequilla, bere cu ghimbir sau gin.

Atenție la intoleranțele alimentare!

Anumite soiuri de alcool conțin ingrediente care pot provoca alergii ușoare. Chiar dacă tu nu cunoști că ai avea o intoleranță, organismul tău o resimte, iar efectele pot să apară chiar și la 24h după ce ai băut, astfel prelungindu-ți cu mult starea de mahmureală. Tot ce poți să faci este să-ți analizezi starea de fiecare dată când bei alt tip de alcool. Dacă în anumite situații simți un ușor disconfort, atunci acel tip de alcool trebuie să eviți să-l bei în cantități mai mari.

Atenție! Consumul excesiv de alcool nu provoacă doar stări de mahmureală ci, în timp, poate fi cauza de baza a apariției problemelor grave de sănătate.