Oare este posibil sa slabesti fara a renunta la placerea de a manca?
In mod sigur, daca poti urma cateva sfaturi.
Este suficient sa respecti o alimentatie echilibrata urmand cateva reguli simple alimentare si comportamentale care sigur nu-ti vor da viata peste cap, dar te vor invata care sunt nevoile organismului tau pentru a duce o viata sanatoasa.
Favorizati consumul de carne alba si beti multa apa
Primul lucru important pentru a incepe bine o zi este un mic dejun corect care sa aduca aportul necesar de energie prin calorii si carbohidrati care te pot ajuta sa infrunti chiar si o zi de munca plina de responsabilitati. Micul dejun ar trebui sa contina cam 20% din necesarul de energie cotidiana, fiind masa cea mai importanta a zilei, cu putine zaharuri si fara grasimi. Pe timpul zilei trebuie sa bem cel putin 2 litri de apa, si asta incepand chiar de dimineata. Cel mai bine este ca inainte da a manca orice sa bem un pahar cu apa, in acest fel vom putea reduce din pofta de mancare. Pentru pranz se recomanda o masa cu multi carbohidrati, cum ar fi supele cu multe radacinoase sau paste, utile pentru functionarea corecta a olerganismului, cat si pentru intarirea tonusului muscular. Nu exista contraindicatii pentru consumul acestora. Acelasi lucru este valabil si pentru micile gustari dintre mesele principale, cat timp ele sunt bazate pe fructe si legume, sau gustari care sa nu depaseasca 200 de calorii.
Pentru cina, in scopul de a completa caloriile necesare zilnice, recomandate sunt proteinele de calitate, cum este omega 3 din continutul pestelui, care, apropo, ar trebui consumat cel putin de trei ori pe saptamana.
Tipsuri simple pentru meniuri zilnice
Folositi mereu, daca aveti posibilitatea, uleiul extravirgin de masline, iar daca va place painea incercati sa o preparati in casa pentru ca este mult mai sanatoasa. Tot fara colesterol va mai recomandam sa consumati si oua de prepelita.
Dupa posibilitati, consumati intotdeauna fructe si legume de sezon. Toate alimentele pe care le consumam trebuie sa fie cat mai variate, dar rareori combinate. Detaliul cel mai important este sa nu “sarim” nici una din mesele principale si, pe cat posibil, sa nu ne ridicam de la masa niciodata satui, pentru o digestive corecta.
Stresul favorizeaza kilogramele in plus
Deseori se intampla ca atunci cand avem o problema, sa mancam mai mult… si mai gresit Stresul poate cauza acest lucru, iar noi ar trebui sa constientizam atunci cand facem curse nesanatoase prin bucatarii sau golim frigiderul noaptea. Este mai indicat ca atunci cand, pe fond nervos, ti se face pofta sa rontai ceva, sa iti gasesti o modalitate de a-ti distrage atentie: poti intra in cada sa te relaxezi cu o baie fierbinte, poti pleca la alergare prin parc, scoate cainele afara sau citi o carte. Pe de alta parte, cand mancam, trebuie sa o facem cat mai lent, cu inghitituri cat se poate de mici si de rare, fara sa ne lasam distrasi de televizor sau reviste.
Miscarea, inamicul grasimii
In plus, ultimul detaliu dar nu cel din urma, ar trebui sa ne modificam obisnuintele: daca este posibil sa renuntam macar cateodata la a lua liftul si sa facem efortul de a urca scarile sau de a lasa masina in parcare pentru a iesi la plimbare (chiar si intr-un ritm mai lent)…
Text: Alina Lupa