Expunerea necontrolata la razele ultraviolete, pe langa iritatiile, arsurile si petele depigmentare de care se face responsabila, este principala cauza a imbatranirii premature a pielii si un factor esential in declansarea cancerului de piele si a melanomului. Tineti cont ca nu toate produsele cu SPF din comert sunt sanatoase pentru piele, compusii acestora, de multe ori, fiind toxici. Va propunem in continuare o reteta de crema naturala care protejeaza contra razelor solare, ingrijind eficient si pielea in acelasi timp.
Ghid complet de protectie solara
Ingredientele favorite
Crema pentru protectie solara pe care o propunem contine doar ingrediente 100% naturale, si, pentru a avea efectele dorite, trebuie preparata doar din ingrediente obtinute din culturi organice. Aceasta are la baza oxid de zinc, o substanta care creeaza o bariera protectoare impotriva razelor solare, fiind eficienta in protejarea tesuturilor si a celulelor contra oxidarii. Un alt ingredient natural cu proprietati de protectie solara este ceara de albine. Aceasta impiedica razele ultraviolete sa actioneze brutal si beneficiaza, totodata, de calitati antioxidante, hidratante si regenerante. Ceara de albine aplicata pe piele reuseste sa-i echilibreze pH-ul si sa-i mentina un nivel optim de umezeala. Urmatorul ingredient natural recunoscut gratie proprietatilor sale in domeniul frumusetii si sanatatii este gelul de aloe vera. Acesta anihileaza radicalii liberi si combate uscarea excesiva a pielii provocata de anumite bacterii sau de o dereglare a glandelor sebacee. Gelul de aloe vera este ideal si dupa expunerea la soare avand efect racoritor, antimicrobian si regenerant.
Topul alimentelor care favorizeaza bronzarea pielii
Cum se prepara crema cu protectie solara?
Pentru prepararea cremei este nevoie de o ceasca de ulei de cocos, doua linguri de ceara de albine, doua capsule de vitamina E uleioasa, patru linguri de gel de aloe vera, o lingura de extract de seminte de grapefrut sau pomelo si 5 lingurite de oxid de zinc pur. Ingredientele se amesteca cu o lingura de lemn si intr-un vas de sticla, insa trebuie respectata ordinea. Prima oara se amesteca uleiul de cocos cu ceara de albine pana se integreaza perfect si apoi se adauga capsulele de vitamina E uleioasa. Dupa cateva secunde, se adauga oxidul de zinc si gelul de aloe vera si se amesteca pana la omogenizarea completa. Cand compozitia a devenit solida se adauga extractul din seminte de grapefrut sau pomelo. Crema obtinuta trebuie pusa intr-un borcan de sticla, inchisa ermetic cu un capac si depozitata intr-un spatiu racoros si intunecat.
Greseli frecvente de aplicare a protectiei solare. Evita-le!
Cum si cand se aplica crema naturala?
Se recomanda aplicarea cremei de cel putin doua ori pe zi, crescand necesitatea in functie de gradul de expunere la soare. Pentru o protectie eficienta nu trebuie aplicata o cantitate mare de crema, insa trebuie masata pe piele pana la absorbtia completa.
Iata 7 pasi pentru a obtine un bronz perfect si de lunga durata
Beneficiile cremei naturale cu protectie solara
Aceasta se adreseaza tuturor tipurilor de piele, nu incarca porii si nu lasa pielea uleioasa. Un alt mare beneficiu este ca aceasta crema nu contine substante cu potential iritant sau substante chimice cu actiune cancerigena.
Iata si alte remedii naturale care ofera protectie solara. Click aici!
Text: Madalina Manole