Prima băutură creată cu ajutorul AI

Au existat multe viziuni și speculații despre inteligența artificială. Multe dintre ele conturează o imagine terifiantă a viitorului, dar A.I. (Artificial Intelligence) este deja prezentă în viețile noastre de zi cu zi și, chiar dacă momentan nu este terifiantă, ea este utilă și ne ușurează viața.

De exemplu, știai că folosești A.I. în fiecare zi, când faci cumpărături într-un magazin online? Poate folosești un program de traducere online? Sau îți controlezi electrocasnicele inteligente prin web? Să aruncăm o privire la ariile unde aplicațiile bazate pe A.I. sunt deja parte din viața noastră de zi cu zi!



Sănătatea și A.I.

Tehnologia A.I. face deja posibilă analizarea datelor pentru a diagnostica mai rapid pacienții, a detecta bolile din timp și a începe tratamentul mai devreme. Astăzi, furnizorii de servicii medicale folosesc algoritmi A.I. pentru a detecta mai bine și mai precis tumorile în imagini radiologice.

De exemplu, A.I. este utilizat în monitorizarea pacientului, cercetarea genetică și chirurgia asistată de roboți. De asemenea, ajută la prevenirea bolilor, deoarece poate prezice potențiale probleme de sănătate în funcție de vârstă, istoric genetic, statut socio-economic etc. Data viitoare când aștepți rezultatele de laborator, amintește-ți că le poți obține atât de repede datorită A.I.

Finanțele și A.I.

Băncile și instituțiile financiare folosesc A.I. să identifice fraudele și abuzurile, să analizeze bonitatea clienților, să gestioneze portofoliile și să ofere consiliere financiară personalizată. Așadar, s-ar putea să-ți fi dat ultimul împrumut cu A.I. sau s-ar putea să folosească inteligența artificială pentru a-ți vira bani în fondul de pensii private, care poate face și gestionarea portofoliului.

Cumpărăturile și A.I.

Antreprenorii și comercianții știu deja exact ce poate face inteligența artificială. A.I. ajută la studierea eficientă a consumatorilor și a potențialilor clienți pe baza obiceiurilor lor de căutare și cumpărare, astfel încât o afacere le poate oferi clienților exact ceea ce au nevoie prin oferte personalizate. A.I. ajută, de asemenea, la dezvoltarea de noi produse.

De exemplu, prima băutură energizantă din lume, dezvoltată în întregime de A.I., este acum disponibilă pe piață prin Hell Energy. Compania a dezvoltat toate elementele, ingredientele, instrumentele de design și marketing ale băuturii și chiar i-a testat ​​gustul, cu ajutorul A.I.

Munca fizică și A.I.

În agricultură, mașinile autonome de recoltat (autopropulsate) sunt deja folosite în multe locuri pentru a recolta grâu și porumb, cum există și roboți pentru recoltarea strugurilor. Aceste vehicule folosesc A.I. să simtă mediul înconjurător, să ia decizii și să navigheze în siguranță. De asemenea, sunt deja utilizate în mod obișnuit în locuri periculoase sau dăunătoare pentru oameni, multe fabrici și operațiuni miniere folosind deja camioane fără șofer.

Utilizarea energiei, protecția mediului și A.I.

A.I. ajută la gestionarea mai eficientă a consumului de energie industrială și casnică și a surselor de energie regenerabilă. De asemenea, ajută la coordonarea activității oamenilor de știință în lupta împotriva poluării.

Optimizarea consumului de energie în casă este deja posibilă, dar A.I. permite inclusiv conectarea frigiderelor la internet, astfel încât să poate verifica ce mâncare este disponibilă și chiar poate comanda ce lipsește pentru cină. De asemenea, poate ajuta la reducerea risipei alimentare, spunându-ți ce alimente sunt pe cale să expire și chiar sugerând rețete pentru a utiliza ingredientele disponibile. Șocant!

Din exemplele de mai sus, putem observa că A.I. poate depăși fluxurile de lucru de rutină și monotone ale vieții noastre de zi cu zi și poate procesa cantități mari de date într-o perioadă scurtă de timp, permițând oamenilor să se concentreze pe rezolvarea problemelor complexe, creativitate și construirea de relații semnificative.

Inteligența artificială ar trebui văzută ca o oportunitate, care combinată cu capacitățile umane, poate obține rezultate optime în multe domenii ale vieții, deoarece automatizarea sarcinilor de zi cu zi le permite oamenilor să-și concentreze timpul și energia pe activități cu valoare mai mare, care necesită inteligență emoțională, gândire critică și empatie.

FOTO: PR