Preparatele de tip junk-food, periculoase sau nu?

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0306638Cresterea in greutate nu are nimic de-a face cu consumul de bomboane, suc, chipsuri si alte mancaruri de tip junk-food (mancare nesanatoasa), cel putin nu in cazul copiilor, spun cercetatorii din SUA. Acestia au recunoscut ca sunt surprinsi de rezultatele studiului. „Am fost foarte surprinsi de rezultate si de aceea am tinut ca acestea sa fie publicate”, a spus Jennifer Van Hook, profesor de sociologie si demografie la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

Van Hook si coautorul studiului Claire E. Altman, profesor de sociologie si demografie in Pennsylvania, au folosit un subesantion de 19.450 de copii care au frecventat aceeasi scoala, elevi atat din ??clasele a cincea, cat si a opta.

Autorii au constatat ca 59.2% dintre elevii de clasa a cincea si 86.3% dintre elevii de clasa a opta au consumat junk-food. Chiar si asa, cercetatorii au remarcat faptul ca nu a existat nicio crestere semnificativa in greutate in randul acestor elevi.

De fapt, in ciuda disponibilitatii crescute a consumului de mancare nesanatoasa, procentul copiilor supraponderali sau obezi a scazut de la 39.1% la 35.4%.

 

Text: Andreea Popescu