27 ianuarie este ziua care sărbătorește prăjitura cu ciocolată!
Iată de ce ai nevoie și de o rețetă perfectă pentru o astfel de ocazie. Combinația irezistibilă: negresă delicioasă cu cremă de ciocolată, sau cremă de alune și ciocolată. Rețeta este una extrem de rapidă, cel puțin în ceea ce privește timpul de preparare. În maxim 10 minute o așezi în tavă, în alte 45 o scoți din cuptor și rămâne doar să aștepți cu nerăbdare să se răcească prăjitura cu ciocolată.
Ingrediente prăjitura cu ciocolată
140 g făină
100 g cacao
1/2 linguriță praf de copt
115 g unt topit
350 g zahăr (dacă ai zahăr brun e foarte bine)
4 ouă
200 g cremă de ciocolată
Mod de preparare:
Combină ingredientele uscate între ele: făină, cacao și praful de copt. Separat, combină zahărul cu untul topit. Adaugă ouăle treptat, amestecând după fiecare.
Încorporează ingredientele uscate în compoziția lichidă, urmate de crema de ciocolată. Întinde compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor, la 180 grade, pentru 40-45 minute.