Un grup de cercetatori sustine ca popcornul devanseaza multe dintre fructe si legume in ceea ce priveste nivelul de antioxidanti. Antioxidantii au beneficii importante pentru sanatate pentru ca ajuta in lupta cu radicalii liberi care distrug celulele.
Concentratia de antioxidanti in popcorn este foarte mare pentru ca acesta nu contine decat 4% apa, in timp ce in fructe si legume se gasesc diluati, pentru ca acestea contin peste 90% apa. Astfel ca o portie de antioxidanti are pana la 300 mg de antioxidanti, aproape dublu fata de 160 mg cat contine o portie din mai multe fructe. Cea mai mare concentratie de antioxidanti si fibre se gaseste in partile crocante din popcorn.
Cercetatorii de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, spun ca nu trebuie insa sa inlocuim fructele si legumele cu vegetalele, pentru ca acestea contin in plus multe vitamine si alti nutrienti necesari. Dar popcornul poate fi o foarte buna alegere pe post de gustare.
Text: Bianca Badescu