Placa de păr și greșelile pe care le faceți când o utilizați

placa de par

Placa de păr este aproape nelipsită dintre ustensilele de aranjare a părului atât pentru femei cât și pentru bărbați. Totuși, o serie de greșeli în utilizarea ei au loc, cel mai probabil din comoditate.

Dacă vrei să te bucuri de un păr frumos și sănătos trebuie să știi că folosirea dispozitivelor cu aplicare de căldură asupra părului, cum este și placa de păr, dăunează părului dacă nu sunt folosite corect.



Cum este afectată podoaba capilară atunci când folosești placa de păr?

Placa de păr te ajută mult când vine vorba de aranjarea rapidă a părului, dar este extrem de nocivă pentru el. Desigur, nu este singura, dar temperatura ridicată la care este supus părul în timpul folosirii și, în mod repetat, îl distruge.

Folosește cât mai rar placa de păr și apelează la produse care protejează firul de păr. În fapt, temperatura ridicată în contact cu firul de păr destabilizează structura de keratină, responsabilă cu protejarea de factorii exteriori precum și de întărirea firului. Dacă arzi această peliculă protectoare cu placa de păr când vrei să-l întinzi sau să-ți faci bucle, părul va fi afectat.

Uleiuri de par Difeel, bogate in vitamine si acizi grasi esentiali, sunt special formulate pentru a mentine sanatatea si frumusetea parului si a scalpului.

Pentru un păr uscat, cu fir subțire, este recomandat să eviți folosirea plăcii de întins pentru că îl va usca mai tare. Dacă totuși, folosești placa de păr, ai grijă să fie una de calitate și să respecți regulile de mai jos.

5 reguli de aur când folosești placa de păr

Odată ce ai înțeles cum îți este afectat părul când folosești  placa de păr este important să aplici aceste reguli:

1.    Folosește placa de păr pe părul uscat!

Va dura mai mult dar, aplică protecție termică, usucă-ți părul cu feonul și piaptănă-l pentru a fi descâlcit, așteaptă să se răcească și apoi folosește placa.

2.    Utilizează dispozitivul cât mai rar

Este greșit să folosești placa de păr în fiecare zi chiar dacă ai părul creț și îl vrei drept. Folosește-o cu pauze de 2-3 zile de la o utilizare la alta. Dacă utilizezi produse care pot menține părul întins va rezista până la următoarea spălare.

3.    Părul trebuie să fie curat când folosești placa de păr

Este devastator pentru podoaba capilară să o folosești a doua zi după ce l-ai aranjat și umplut de fixativ sau alte produse de styling. Sub căldură se topesc și distrug firul de păr.

4.    Rutina de îngrijire

Săptămânal, aplică pe scalp și păr uleiuri care îl hidratează, alege produse cât mai bio, eventual o mască eficientă și lasă aceste tratamente să acționeze. În ziua de îngrijire nu folosi placa de păr.

5.    Mergi regulat la salon pentru a tăia vârfurile despicate

Urmărește acest aspect că vârfurile îți spun despre starea de sănătate a părului, și dacă ți se pare că sunt despicate sau că firul de păr se rupe ușor, mergi la salon pentru a tunde vârfurile și, eventual, aplicare unui tratament cu keratină.

Greșeli pe care le faci când folosești placa de păr

Dacă inițial ți-am arătat care sunt principalele reguli pe care trebuie să le respecți când folosești placa de păr, acum îți vom arăta care sunt greșelile frecvente pe care multe persoane le fac:

1.    Aleg dispozitive de proastă calitate

Placa de păr trebuie să fie din materiale bune, care să protejeze părul. Materiale de încredere sunt ceramică, titan și turmalina. Informează-te bine înainte să îți cumperi placa de îndreptat părul și investește în una care să respecte standardele de calitate.

2.    Ignoră temperatura utilizată când folosesc placa de păr

Dacă placa are un sistem prin care poți reduce temperatura, ai grijă ca ea să nu depășească 180 de grade sau nu cumpăra o placă cu o putere mai mare de încălzire căci studiile au arătat că ce depășește temperatura menționată creează daune majore podoabei capilare.

3.    Placa trebuie curățată după fiecare utilizare

După utilizarea ei rămân reziduuri din produsele pe care le-ai folosit: șampon, balsam, seruri, sprayuri, etc. Dacă nu cureți placa de păr acestea se vor aduna și, la fiecare fiecare folosire se vor aduna mai mult, vor arde și se depun pe firele de păr slăbindu-le și favorizând arderea.

4.    Aplică placa de păr pe suprafețe mari și nu execută mișcări corecte

Înainte să o folosești secționează părul și prinde partea cu care nu lucrezi cu ajutorul clemelor. Lucrezi pe șuvițe nu foarte groase și poziționezi placa la distanță de 2 cm de la rădăcină traversând șuvița încet, până la vârfuri. Nu staționezi cu placa pe parcursul șuviței și nu treci cu placa a doua oară peste șuviță dacă nu s-a răcit. Repeți mișcările fluide pe alte șuvițe până ai îndreptat tot părul și fixezi look-ul.

Nu-ți distruge părul de dragul esteticului! Placa de păr nu-ți va degrada părul dacă urmezi sfaturile din acest articol și îndrepți greșelile făcute până acum.